Filistin Devlet Başkanı ile görüşen Erdoğan: Filistin davasına desteğimizi sürdüreceğiz

Filistin Devlet Başkanı ile görüşen Erdoğan: Filistin davasına desteğimizi sürdüreceğiz
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'yi ziyareti üzerine Erdoğan ile bir araya gelen ikili, görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Erdoğan, "Filistin davasına desteğimizi sürdürdük, sürdüreceğiz" ifadelerini kullanırken, Abbas ise Türk halkı için 'kardeş halk' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Törenin ardından görüşme gerçekleştiren iki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Filistin davasını savunmaya her gayreti desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının şart olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bugünkü görüşmelerimizde Filistin'deki gelişmeleri ele aldık. İlişkilerimizin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımları değerlendirme imkanımız oldu. BM olmak üzere uluslararası camianın Filistin sorununa güçlü şekilde angaje olması mühimdir. Filistin davasına desteğimizi sürdürdük, sürdüreceğiz. Bölgede adil ve kalıcı barışın yolu, iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektir. Filistinli kardeşlerimiz arasındaki uzlaşı bu süreçte temel unsurlardan biridir. TİKA, Türk Kızılay'ı ve STK'lar yardımlarını sürdürmektedir. BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na katkılarımız devam edecektir. Filistin davasını savunmaya her gayreti desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının şart olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm Filistin halkına buradan bir meydana adımın verilmesinden duyduğum memnuniyeti iletmek istiyorum.

"TÜRKİYE HER DAİM FİLİSTİN'İN BAĞIMSIZLIĞINI SAVUNMAKTADIR"

Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Abbas sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteklerini önemsiyoruz. Türkiye'nin her daim atılım kaydetmesini arzu etmekteyim. Seçimlerdeki başarılarınızdan dolayı sizleri kutlarım. Aracını üretmenizden dolayı da sizleri tebrik etmek isterim. İsrail hükümeti radikal tutumuyla barışçıl girişimleri baltalamaya çalışmaktadır. İsrail işgali güçlendirmek adına girişimlerine devam etmektedir. Uluslararası toplumun bu konuda aciz kaldığını ifade etmeliyim. Türkiye her daim Filistin'in uluslararası arenada bağımsızlığını savunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar