Feyza Altun'dan gündem olan şeriat çıkışı

Feyza Altun'dan gündem olan şeriat çıkışı
Avukat Feyza Altun, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla gündeme geldi. Altun'un "Şeriat.. s...yım" şeklindeki sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

"Dilan Polat ve Tayyargiller" gibi çok konuşulan olaylara ilişkin paylaşımlarıyla dikkat çeken Feyza Altun'un, bu kez dinî bir paylaşımı tepkilere neden oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, Altun'un paylaşımına tepki gösterdi. Bir grup avukat da Altun'un sözlerinin suç teşkil ettiğini savunarak, hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

anyconv-8nzf-cover.webp

Avukat Feyza Alrun'un paylaşımı;

0x0-feyza-altundan-islama-ve-kurana-alcak-hakaret-seriate-tepkiler-cig-gibi-1708276764186.webp

Altun'un son zamanlarda sosyal medya fenomenlerini yakından incelediği ve hakkındaki araştırmalarını paylaştığı biliniyordu. Bu kez yaptığı paylaşımla gündeme geldi.

Altun’un paylaşımına sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi.

"ŞERİATI İNKAR ETMEK VE ONU İSTEMEMEK İSE KÜFÜRDÜR"

Bir sosyal medya kullanıcısı ise yaptığı açıklamada," Şeriat, insanların kişisel ve toplumsal olarak yaradılış amacı doğrultusunda düzenli ve huzurlu bir şekilde yaşamaları için Allah azze ve celle'nin koymuş olduğu evrensel kanunlardır. Şeriatla ilgili kurallara da şer'i hükümler denir. Onun hayat sahasındaki tatbikini istemek iman etmenin gereği, bu minvalde daveti taşımak ve davayı yüklenmek, Hilafet için çalışmak da farzların tacıdır. Şeriatı inkar etmek ve onu istememek ise küfürdür, İslam'dan çıkaran cürümdür" ifadeleri ile Feyza Altun'a tepki gösterdi.

0x0-feyza-altundan-islama-ve-kurana-alcak-hakaret-seriate-tepkiler-cig-gibi-1708276900911.webp

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Bir sosyal medya kullanıcısı ise "Feyza Altun isimli şahsın İslam dinine etmiş olduğu hakaret nedeniyle, bir grup avukat olarak suç duyurusunda bulunacağız. Metin aşağıdaki şekilde. Bireysel olarak bu metni kullanarak herkes suç duyurusunda bulunabilir" ifadelerine yer verdi.

0x0-feyza-altundan-islama-ve-kurana-alcak-hakaret-seriate-tepkiler-cig-gibi-1708277149316.webp

ggpbnlmwuaackwj-zgbf.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar