Fenerbahçe'yi yine Cengiz kurtardı: Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe'yi yine Cengiz kurtardı: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Fenerbahçe, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaştı. Fenerbahçe, Ankaragücü'nü 2-1'lik skorla mağlup etti. Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE'Yİ YİNE CENGİZ KURTARDI

Lider Fenerbahçe deplasmanda 1-0'lık skorla geçtiği Ankaragücü'nü Kadıköy'de ağırladı..

Sarı kanaryalarda Fred Rodrigues, Rodrigo Becao, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ve Luan Peres yoktu...

Kadroya dönen Alexander Djiku stoper hattında Serdar Aziz'le birlikte oynarken, orta sahada Rade Krunic ve İsmail Yüksek 2'lisi sahadaydı..

İrfan Can Kahveci'nin yerine de sağ kanatta Cengiz Ünder yer aldı..

Konuk Ankaragücü'ndeyse sakat Efkan Bekiroğlu'nun yerine Tolga Ciğerci görev yaparken, uuzn bir aradan sonra Milli Takım'dan dönen Ali Sowe da ilk 11'de kendisine yer buldu..

Garry Rodrigues ve Alper Uludağ da Efkan Bekiroğlu'yla birlikte kadroda yer almayan isimlerdi..

Maçın başında Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşu az farkla auta giderken konuk Ankaragücü ani kontratakta golü buldu..

Sol tarafta topla buluşan Renaldo Cephas ceza sahası içinde Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic tarafından yere indirilince hakem Cihan Aydın "PENALTI" dedi.. Topun başına geçen Tolga Ciğerci kaleci Dominik Livakovic'le meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderince Başkent'in sarı-lacivertlileri Fenerbahçe karşısında Kadıköy'de 1-0 öne geçti..

Dakikalar 20'yi gösterirken Fenerbahçe beraberlik golünü buldu.. Ceza sahası dışı sağ çaprazından Cengiz Ünder'in vuruşu kimseye dokunmadan kaleci Bahadır Han Güngördü'nün sağından Ankaragücü filelerine gidince sarı kanaryalar 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Beraberlik golünden sonra üstünlüğünü arttıran Fenerbahçe'de Serdar Aziz'in kafa vuruşu az farkla üstten auta giderken, Edin Dzeko'nun vuruşunu kaleci Bahadır Han Güngördü kurtardı..

Fenerbahçe üstünlük golünü bekletmeden buldu.. Ceza sahası içinde Dusan Tadic'in savunmadan seken vuruşuna az kullandığı sağ ayağıyla enfes vuran Cengiz Ünder kendisinin ve takımının 2'nci golünü Ankaragücü filelerine bırakınca sarı kanaryalar bir anda 2-1 öne geçti..

Ankaragücü'nde Olimpiu Morutan'ın ceza sahası dışından sert vuruşu kaleci Dominik Livakovic'in müdahalesiyle birlikte Fenerbahçe üst kale direğinden dönerken, Fenerbahçe'ye Milan'dan geldiğinden bu yana en önemli yaptığı iş ön direğe koşu olan Rade Krunic'in kafa vuruşu auta çıktı..


Fenerbahçe'de Dusan Tadic ve Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşlarında Ankaragücü kalecisi Bahadır Han Güngördü adeta devleşirken, sarı kanaryalar soyunma odasına 2-1'lik galibiyetle gitti..

İkinci yarıda Fenerbahçe'de Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski'nin cılız vuruşlarını kaleci Bahadır Han Güngördü kolaylıkla önlerken Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu 61'de Olimpiu Morutan'ı kenara alıp Anastasios Chatzigiovanis'i sahaya sürdü...

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun vuruşu auta giderken pozisyon sonrası Mitchy Batshuayi oyuna girdi..

Ankaragücü'ndeyse sol bek Matej Hanousek'in yerine Mert Çetin oyuna girerken Riad Bajic de Ali Sowe'un yerine sahadaydı..

2 golü atan Cengiz Ünder ve İsmail Yüksek kenara gelirken Fenerbahçe'de Miguel Crespo ile Emre Mor oyuna girdi...

Ankaragücü'ndeyse Federico Macheda ve Atakan Çankaya oyuna girerken Renaldo Cephas ile Ali Kaan Güneren kenara geldi..

Fenerbahçe'de son anlarda Michy Batshuayi'nin 2; Emre Mor ile 1 pozisyonunu kaleci Bahadır Han Güngördü kurtarırken sarı kanaryalar 2-1 kazandı..

3 puanı kaptı...

Fenerbahçe kazanmasına rağmen iyi sinyaller vermiyor...

Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Emre Mor gibi birçok solak oyuncunun varlığı takımın üretememesini sağlıyor..

Edin Dzeko bu takımın santrforu... Ancak orta sahanın bir türlü oyun kuramamasından dolayı o kadar bunalıyor ve top alamıyor ki, kanatlara gelip orta yapmak zorunda kalıyor..

Dusan Tadic 2'nci yarıda sahada hiç yoktu..

Fenerbahçe'nin sağ ve sol kanatları etkili kullanan kaleye dikine inen futbolculara ihtiyacı var... Herkes topu sol ayağına alıp ortaya doğru gelince oyun sahası daralıyor ve Edin Dzeko top alamıyor...

Ankaragücü'nde de Teknik Direktör Emre Belözoğlu'nun ne yapmaya çalıştığını anlayamadım..

Efkan Bekiroğlu oyunda yoksa Olimpiu Morutan'ı orta sahanın ortasına çekersin, Anastasios Chatzigiovanis ile Renaldo Cephas'ı kanatlarda görevlendirirsin..

Atakan Çankaya ve Mert Çetin oyuna neden girdiler anlayamadım... Zira Ankaragücü 2'nci yarıda golü hiç düşünmedi...

Kaleci Bahadır Han Güngördü Cengiz Ünder'in ilk golünde hatalı olmasına rağmen kalesini başarıyla savundu... Stoper Nihad Mujakic ve sol bek Matej Hanousek Ankaragücü'nün yumuşak karnı...

Fenerbahçe Partizan'ın Brezilyalı santrforu Matheus Saldanha'yı alacaksa önemli bir iş yapar... Zira tek vuruşu mükemmel..

Ancak söylediğimiz gibi oyunu genişleterek oynamaları şart..

Fenerbahçe ve Ankaragücü'ne kalan maçlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar