Fenerbahçe'den Onur'lu galibiyet: Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe'den Onur'lu galibiyet: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında RAMS Başakşehir ile Fenerbahçe, Fatih Terim Stadı’nda karşılaştı. Fenerbahçe, Başakşehir'i 1-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE'DEN ONUR'LU GALİBİYET

Geçtiğimiz hafta Kadıköy'de Samsunspor'la 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir darbe alan Fenerbahçe, inişli çıkışlı grafik çizen Başakşehir'e konuk oldu..

Rodrigo Becao, Leonardo Bonucci, Bright Osayi-Samuel, Fred Rodrigues, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc ve Ryan Kent kadroda yer almazken, Gana Milli Takımı'ndan dönen Alexander Djiku yedekler arasındaydı..

Orta saha kurgusunda Milan'dan transfer edilen Rade Krunic, İsmail Yüksek'le birlikte yer alırken; Serdar Aziz de Leonardo Bonucci'nin sürpriz sakatlığı sonrası Jayden Oosterwolde ile birlikte stoper pozisyonundaydı..

Ev sahibi Başakşehir'deyse Edgar Ie, Jerome Opoku, Efe Arda Koyuncu, Mehdi Abeid, Dimitrios Pelkas ve Patryk Szysz kadroda yer almazken, Josef de Souza, Danijel Aleksic ve Serdar Gürler kulübeye çekilmişti..

Fred Rodrigues olmadan maç kazanmakta çok zorlanan Fenerbahçe için Başakşehir zaferi çok önemliydi...

İlk 30 dakikada Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski ve Edin Dzeko'nun vuruşları kaleci Volkan Babacan'da kalırken; ev sahibi Başakşehir'deyse Fenerbahçeli Jayden Oosterwolde'nin hatasında Krzysztof Piatek'in vuruşunu Dominik Livakovic güçlükle karşıladı..


Fenerbahçe'nin Dusan Tadic'le çerçeveyi bulamadığı pozisyon sonrası ise garip bir olay yaşandı... İsmail Yüksek'in rakibi Joao Figueiredo ile mücadelesinde "DEVAM" kararı veren hakem Abdülkadir Bitigen; pozisyonun bitiminde İsmail Yüksek'e sarı kart gösterdi...

Eğer İsmail Yüksek faul yaptıysa hakem Abdülkadir Bitigen oyunu neden oynattı anlaşılır gibi değil..

Garip olan bir başka olay ise Süper Lig'de 22 hafta geride kalırken Abdülkadir Bitigen Fenerbahçe'nin 3 maçını yönetirken; Başakşehir'in sadece bugünkü maçında düdük çaldı...

Ülkenin en iyi hakemlerinden biri olarak kabul edilen Abdülkadir Bitigen'in şampiyonluk yaşamış Trabzonspor'la Başakşehir'in sadece 1'er maçını yönetmesi komik..

Başakşehir'de sakatlanan Ömer Ali Şahiner'in yerine Emirhan İlkhan girerken, santrfor olmasına rağmen sol kanatta görev yapan Joao Figueiredo rakibi Serdar Aziz'e yaptığı sert müdahaleyle kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı..

Ev sahibi Başakşehir ilk yarıda üretmekte oldukça zorlanırken oyun Danijel Aleksic ve Josef de Souza'yı istiyordu... Ayrıca Teknik Direktör Çağdaş Atan hücum hattında Krzysztof Piatek ve Joao Figueiredo'yu birlikte kullanarak takımını orta sahada eksik bırakıyor; orta sahada Onur Ergün çok yetersiz kalıyordu... Joao Figueiro'nun atılmasıyla Başakşehir sayısal eksikliğini nasıl giderecekti?

Fenerbahçe'de oyunun son bölümünde Edin Dzeko'nun 2, Serdar Aziz'in 1 vuruşunu Başakşehir kalecisi Volkan Babacan kurtarırken, sarı-lacivertliler Dusan Tadic , Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski ile 3 pozisyonda kaleyi bulamayınca takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti..

Fenerbahçe'de 2'nci yarıda edin Dzeko ve Rade Krunic'in vuruşlarını kaleci Volkan Babacan kurtarırken, Sebastian Szymanski'nin 2 vuruşu kaleyi bulmadı..

Teknik Direktör İsmail Kartal, İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in yerlerine Cengiz Ünder ile Michy Batshuayi'yi içeri atarak risk aldı.. Zira çift santrfora dönen Fenerbahçe'nin orta sahası zayıflayacaktı...

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi'nin vuruşları az farkla auta giderken ev sahibi Başakşehir'deyse Polonyalı golcü Krzysztof Piatek'in yerine Philippe Keny oyuna girdi..

Senegalli golcü Philippe Keny 2, Onur Ergün 1 kez Fenerbahçe kalesini düşündü ancak kaleyi bulamayınca Fenerbahçe savunması rahat bir nefes aldı..

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi'nin 2 kafa vuruşu kaleci Volkan Babacan'da kalırken Dusan Tadic'in yerine Emre Mor oyuna girdi..

Maç bitmek üzereyken Fenerbahçeli Sebastian Szymanski'nin ceza sahası dışından vuruşunu Başakşehir savunmasında Onur Ergün elle kesince hakem Abdülkadir Bitigen "PENALTI" dedi... İtirazlarını sürdüren Philippe Keny kırmızı kart görerek Başakşehir'i sahada 9 kişi bırakırken, penaltı vuruşunu kullanan Michy Batshuayi kaleci Volkan Babacan'ın sağından topu filelere gönderince Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Son anlarda Edin Dzeko'nun vuruşu direkten dönünce sarı-lacivertliler 1-0 kazandı..

Zor da olsa 3 puanı kaparak liderliğini devam ettirdi..

Fenerbahçe'de Fred Rodrigues'in yokluğu hissedilirken Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan'ın da Josef de Souza, Danijel Aleksic ve Serdar Gürler'i hiç düşünmemesi garipti..

Ben Çağdaş Atan'ın yerinde olsam santrfor olarak Joao Figueiredo'yla başlar, Krzysztof Piatek'i yedek soyundururdum..

Orta sahada Berkay Özcan da çok yetersiz kaldı..

Onur Ergün Başakşehir'in yumuşak karnıydı ve onun hatasıyla 3 puanı kaybettiler...

Fenerbahçe öldü öldü dirildi ve ONUR'LU GALİBİYET aldı..

Sarı kanaryalara Ankaragücü karşısında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar