Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Nikolenko'dan Fenerbahçe açıklaması

Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Nikolenko'dan Fenerbahçe açıklaması
Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçı sırasında yaşanan olayla ilgili Ukrayna cephesinden açıklama geldi.

Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Nikolenko'dan Fenerbahçe açıklaması

Fenerbahçe''nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaştığı Dinamo Kiev mücadelesinde Ukrayna ekibi 57. dakikada Buyalski''nin golüyle 1-0 sonrasında Ukraynalı oyuncu yaptığı sevinç nedeniyle sarı kart görürken; Fenerbahçe tribünleri ise Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin''in lehine yapılan tezahüratlarda bulundu. Ayrıca Ukrayna ekibinin teknik direktörü Mircea Lucescu da basın toplantısını protesto etti. 

NIKOLENKO''DAN SERT SÖZLER

Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Oleg Nikolenko ise konuya dair açıklama yaptı. Nikolenko yaptığı açıklamada Türk taraftarlarını kazanın yanında durmaya tavsiye ediyoruz denilirken; "Ukrayna, Vladimir Putin''i Türk futbol sahasında 2-1 skoru ile devirdi. Türkiye''de darbe yediler, Ukrayna''da da darbe yerler" dedi.

LUCESCU BASIN TOPLANTISINI PROTESTO ETMİŞTİ"TÜRKİYE HALKINA TEPKİLER İÇİN MİNNETTARIM"

Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar "Futbol adil bir oyun. Dinamo Kiev daha güçlüydü. Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür. Bunu asla anlamayacağız. Dost Türkiye halkına Ukrayna''ya desteği ve taraftarların uygunsuz eylemlerine tepkileri için minnettarım" paylaşımında bulundu.

"ÜZERİMDE AĞIR UTANÇ YÜKÜ HİSSEDİYORUM"

Öte yandan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, sosyal medya üzerinden konuya dair paylaşımda bulundu. Çubarov, "Dil, kültür, inançtan bana yakın bir ülkenin vatandaşları tarafından yapılan utanmazlıktan dolayı üzerimde ağır utanç yükü hissediyorum. Türklerin, Ukraynalılara duyduğu ve 24 Şubat 2022''tan sonra önemli ölçüde artan saygıyı ve sempatisini biliyorum. Fenerbahçe Futbol Kulübü yönetiminin ve taraftar örgütlerinin, Şubat 2014''ten beri Rus saldırganlığına karşı koyan Ukraynalıların duygularını inceltilmesi için özür dileyeceklerinin umuyorum"  ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar