Fenerbahçe farklı kazandı... Valencia şov yaptı!

Fenerbahçe farklı kazandı... Valencia şov yaptı!
Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı konuk eden Fenerbahçe, karşılaşmadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe'nin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia 4 gol atarak yıldızlaştı.

Fenerbahçe, ligin alt sıra takımlarından Kasımpaşa''yı sahasında konuk etti. Karşılaşmadan 5-1''lik net bir skorla ayrılan sarı-lacivertlilerde Enner Valencia yıldızlaşarak rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

Karşılaşmaya istekli bir oyunla başlayan Fenerbahçe, üst üste ataklarla Kasımpaşa kalesini yokladı. Arda Güler''in ara pasında Enner Valencia karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurarak büyük bir şansı geri tepti. Birkaç dakika sonra Enner Valencia''nın kaptırdığı topta hızlı hücuma çıkan Kasımpaşa''da, Mamadou Fall''un vuruşuna Altay Bayındır engel olamadı ve konuk takım ilk atağında gol ile buluşarak Kadıköy deplasmanında öne geçti. 

Gole hızlı bir yanıt vermek isteyen Fenerbahçe, bütün gücüyle hücum hattında baskı oluşturmaya çalıştı. Kendi yarı sahasında topu kazanarak Kasımpaşa defansını eksik yakalayan sarı-lacivertlilerde Michy Batshuayi''nin şık pasında Enner Valencia ceza sahası içinde yerde kaldı ve maçın hakemi Volkan Bayarslan beyaz noktayı gösterdi.

JESUS ISRAR ETTİ

Penaltı atışını kullanmak için topu eline alan Batshuayi''ye Portekizli çalıştırıcıdan uyarı geldi ve penaltı noktasının başına Enner Valencia geçti. Valencia penaltıyı direğe nişanlarken, atış esnasında Kasımpaşa kalecisi Erdem Canpolat''ın iki ayağının da çizgide olmadığı tespit edildi ve penaltı atışı tekrarlandı. Tekrarlanan penaltı atışında isabeti bulan Enner Valencia ile Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Golden yalnızca 2 dakika sonra baskıya devam eden sarı lacivertlilerde Arda Güler, sağ kanatta Ferdi Kadıoğlu''nu müsait durumda gördü. Ceza sahasına bakarak Enner Valencia''yı topla buluşturan Ferdi''nin pasına Valencia şık bir vuruşla yanıt verdi ve Fenerbahçe 39. dakikada 2-1''lik üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmazken taraflar soyunma odasına 2-1''lik Fenerbahçe üstünlüğü ile girdi.

İKİNCİ YARI RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

İkinci yarıya etkili bir futbolla başlayan ev sahibi ekipte Arda Güler, ceza sahası dışında kaleci Erdem Canpolat''ı önde görerek bir aşırtma vuruşu denedi. Güler''in şutu üst direkten dönerek ceza sahasına döndü ve takipçiliğini konuşturan Enner Valencia 52. dakikada kendisinin ve takımının 3. golüne imza atarak hat-trick yapmış oldu. 

69. dakikada yeniden Arda Güler''in şık pasında Michy Batshuayi topla buluştu. Bir önceki golde yaşandığı gibi Batshuayi''nin şutu direkten döndü ve Enner Valencia yeniden dönen topu ağlara göndererek karşılaşmadaki 4. golünü attı ve Fenerbahçe formasıyla kariyerindeki tek maçta yakaladığı en yüksek gol sayısına ulaştı. 

Karşılaşmanın son dakikalarında ceza sahası dışında topla buluşan Emre Mor, kaleye şut çekmek isterken topu müsait pozisyonundaki takım arkadaşı Batshuayi''nin önüne gönderdi. Topla buluşan Belçikalı yıldız gecenin son golüne imza atarken Fenerbahçe, puan kaybına tahammülü olmadığı haftada evinde Kasımpaşa''yı 5-1 ile geçti.

ARDA GÜLER GÖZ DOLDURDU

Jorge Jesus yönetiminde bir Süper Lig karşılaşmasına ilk kez 11''de başlayan Arda Güler, 71 dakika sahada kaldı. 17 yaşındaki yıldız oyuncu, Fenerbahçe''nin bütün gollerinde aktif bir rol oynarken, birçok kilit pasında ise takım arkadaşları net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Gördüğü sarı kartla birlikte riske edilmeyen Arda Güler yerini 71. dakikada Diego Rossi''ye bıraktı ve bütün Kadıköy seyircisi tarafından ayakta alkışlandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar