Fatih Terim savcıya ifade verdi: 80 milyon dolarlık vurgunda yeni gelişme

Fatih Terim savcıya ifade verdi: 80 milyon dolarlık vurgunda yeni gelişme
Türk futbolunun bilindik ismi Fatih Terim, bir bankanın özel fonu aracılığıyla dolandırıcılık iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ''müşteki'' sıfatıyla ifade verdi.

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU

Eski Galatasaray ve Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir bankanın özel fonu aracılığıyla dolandırıcılık iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ''''müşteki'''' sıfatıyla ifade verdi.

Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun ardından bugün de Fatih Terim, İstanbul''da özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan’ın dolandırıcılıktan tutuklandığı soruşturma için adliyeydi.

Verilen savcılık talimatıyla ikametinde gözaltına alınan banka şube müdürü Erzan, çıkarıldığı hakimlikçe "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından tutuklandı.

Gizli olarak yürütülen soruşturma sürerken, Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ve Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu bir süre önce savcılığa müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Terim, hem Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı''yla hem de soruşturmayı yürüten savcı ile görüştüğü belirtiliyor.

Diken''de yer alan habere göre Avukatı, Terim’in ifade vermediğini, bilgilendirme amaçlı görüşmeler yaptığını belirtti.

Diğer müştekilerden de soruşturma kapsamında ifade vermesi isteniyor.

GEÇMİŞTE NE YAŞANDI?

Fatih Terim''in de olduğu futbol dünyasından çok sayıda kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir operasyon yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Göktürk’te geçen hafta bir eve düzenlenen baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü olan bir kadın gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başlatılan soruşturmada tutuklanan sanık, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Dava dosyasına göre sanığın, aralarında Galatasaray''ın ve Türk Milli Takımı''nın efsane teknik direktörü Fatih Terim ile Atletico Madrid ve Barcelona gibi dünya devlerinde forma giyen eski milli yıldız Arda Turan, Galatasaray''ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera ve eski futbolcu Selçuk İnan’ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdı.

Olay hakkında şikâyetçi bir kişinin beyanlarına göre sanığın, bir fon kurduğunu belirterek, "Dolandırıldığımdan şüphe edince fondan ayrılmak istedim. Müdire bana banka ibaresi taşıyan 3.5 milyon 1 milyon 523 bin dolarlık iki belge gönderdi" dedi. Sanığın 2010’larda Florya’da bankanın şube müdürüyken ilişki kurduğu müşterilerin güvenini kazandıktan sonra onlara özel bir fondan söz etmeye başladığı iddia ediliyor.

Dolandırdığı kişiler arasında Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Semih Kaya’nın da olduğu eklenmişti.

Ünlü isimleri dolandıran kişinin tam isminin Seçil Erzan olduğu ve şahsın görüntüsünün şu olduğu açıklandı:

​İddiaya göre, Fatih Terim 10 milyon doların üzerinde, Arda Turan da yaklaşık 8 milyon euro dolandırılmış. Polisin bu vurgunda Seçil Erzan’ın yalnız olup olmadığı ile ilgili kapsamlı bir araştırma yürüttüğü belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar