Fatih Erbakan canlı yayında Adnan Oktar'ı böyle savundu

Fatih Erbakan canlı yayında Adnan Oktar'ı böyle savundu
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Erbakan, 8 bin 658 yıl hapis cezası alan Adnan Oktar'ı savunurken, yazdığı evrim karşıtı kitaplar içinse "Kitapları gayet güzel gayet yerinde" yorumunda bulundu.

Mustafa Balcı / Günboyu


Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerin ardından Cumhur İttifakı''na katılan ve cumhurbaşkanlığı adaylığından, Recep Tayyip Erdoğan lehine çekilen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kamuoyunda tartışma yaratan açıklamalarına bir yenisini ekledi. 

OKTAR''IN EVRİM KARŞITI KİTAPLARINA ÖVGÜLER DİZDİ

İstanbul Sözleşmesi''nin yanı sıra, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun''un da yürürlükten kaldırılmasını isteyen Erbakan, şimdi de "cinsel istismar, örgüt yöneticiliği, eğitim hakkının engellenmesi, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, şantaj ve kişisel verilerin kaydedilmesi" gibi suçlardan toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezası alan Adnan Oktar''ı savundu. 

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Oktar''ın işlediği suçlara yönelik dava dosyalarında çok sayıda tape olduğunu söylerken, Işık''ın sözlerine Erbakan''dan sert yanıt geldi. Erbakan, "Dava dosyasına bakmadım ama bir tane bile Adnan Oktar''ın taciz yaptığına dair görüntü yok. Ben Adnan Oktar''ı savunacak değilim ama siz konuyu çarpıtıyorsunuz. Tamamen ittifak ile ve Yeniden Refah Partisi üzerine konuşmak için çıktık ancak konuyu Adnan Oktar''a getiriyorsunuz. 

Sanki Oktar''ın müridiymişim gibi konuyu sürekli oraya getirmenize gerek yok. Bilgimi anlattım size ben. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde. Kitapların içindeki bilgilerin bir kabahati yok. Doğru her zaman doğrudur. O kitaplar yanlış olmuyor bunlar yapıldı diye. Bir dönemde bir insan çok güzel bilimsel bir kitap yazmış, ardından da suç işlemiş. E kitapları da çöpe atalım, kitapta yazanlar faydasız hale geldi diyemezsiniz ki. Bu bilimsel bir şey değil ve dediğim gibi o dönemde, rahmetli Erbakan hocamızın da bizzat Milli Gazete''de neşredilmesine müsade ettiği kitaplar bunlar. Ancak ne olduysa sonrasında, kitaplarla da tezat duruma düşecek bir noktaya geldiler ve son geldikleri noktayı da tasvip etmediğimizi söyledik." ifadelerini kullandı. 

OKTAR''IN KİTAPLARINA BİLİM ADAMLARI NE YANIT VERDİ?

Adnan Oktar, biyoloji alanında hiçbir uzmanlığı bulunmamasına karşın, yıllarca evrim teorisine karşıt kitaplar kaleme aldı. Oktar''ın kitaplarının yurt dışı kaynaklı dini örgütler tarafından finanse edildiğine yönelik çok sayıda iddia ortaya atılırken, gerek Oktar gerekse de müridleri, kendilerine yöneltilen eleştirileri "İngiliz derin devletinin suçlamaları" olmakla itham etti. 

Yıllar içerisinde birçok biyolog, genetik mühendisi ve evrim alanında çalışmalar yürüten bilim insanları, Oktar tarafından hazırlanan kitaplar için ''safsata'' yorumunda bulunurken, kitapta kurulan neden-sonuç ilişkilerinin hiçbir bilimsel metoda dayanmadığını, yazılanların bilimsel bir değerinin olmadığını ve Oktar''ın evrim konusunda hiçbir bilgiye sahip olmadığını belirtti. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar