Fatih Belediye Başkanı Turan'dan İmamoğlu’na 'davet' yanıtı: Polemik konusunda çok başarılı

Fatih Belediye Başkanı Turan'dan İmamoğlu’na 'davet' yanıtı: Polemik konusunda çok başarılı
Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Fatih Belediyesi tarafından davet edildiği yönündeki açıklamasına ilişkin ilk kez konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış daveti tartışmalarıyla ilgili konuşmuş ve davetin Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'dan geldiğini açıklamıştı.

İmamoğlu açıklamasında, "Buradan ona teşekkür ediyorum daveti için. Davet İBB Başkanlığı protokolüne yani benim protokolüme geliyor" demişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi"ne ilişkin Yedikule İstasyonu'nda incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu'na eşlik eden Turan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Kazlıçeşme'de yapılacak açılışa Fatih Belediye Başkanı tarafından gönderilen bir maille davet edildiğine yönelik sözleri hatırlatılan Turan, Bakanlıkça İmamoğlu'na herhangi bir davet gönderilmediğini belirtti.

Turan, "Fatih'te bir açılış yapılıyor. Devletin işleyişinde bir açılış yapıldığında nihayet de burası Kültür ve Turizm Bakanlığı değil. Orası bu işleyişle ilgili bir birim. Biz bütün herkese de burada böyle bir açılış yapılacağını bilgi mahiyetinde duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

“MURAT BEY POLEMİK KONUSUNDA BAŞARISIZ”

İstanbul gibi bir metropolün sanki hiçbir sorunu yokmuş gibi 3 gündür bu konunun konuşulduğunu ifade eden Turan, şunları söyledi: "Bu polemik üzerinden 'Davet edildim, edilmedim' konuşmasını üzülerek izledim. 15 dakika kamuoyunun önünde bir açıklama yapıyor başkan 'Bu davet etti, başkan davet etti'. Bunu özel kalemlerimiz kendi işlerinde konuştular. O yazışmaları da ben yayınlarım. Ama bu ayıp, kamuoyunun gündemi bu değil. Bir açılış yapılıyor. Bu sevinç hepimizin sevinci. İstanbul Belediye Başkanı'nın da sevinci."

Ekrem İmamoğlu'nun eski bir arkadaşı, AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum'un da eski bir çalışma arkadaşı olduğunu belirten Turan, "İkisini tanıyan biri olarak söylüyorum. Ekrem Bey polemik konusunda çok başarılı. Murat Bey de polemik konusunda başarısız. Murat Bey bir şey de çok başarılı, çalışma arkadaşı olarak söylüyorum. Çünkü bizim disiplinimizde sadece, sadece çalışmak var. İnsanlar için hizmet etmek var. Bir dostu, bir arkadaşı olarak biraz da kızarak söylüyorum” diye konuştu.

“İMAMOĞLU POLEMİKLERİYE ANILACAK”

İmamoğlu’nun seçimi kaybettiği takdirde yaşanacakları anlatan Turan, “Eğer bu seçimde Sayın İmamoğlu, İstanbul'da seçimi kaybedecek olsa ya da bugün görevi bırakacak olsa hangi hizmetiyle hangi özelliğiyle anılacak? Bir tek şeyle anılacak bu 5 yılda. Polemikleriyle anılacak. Sayın Cumhurbaşkanı'na, bakanlara, her kesime laf yetiştirmesiyle konuşulacak. İstanbulluların, ihtiyacını görecek, polemik yapmayacak, çalışkan bir başkana ihtiyacı var. Bana göre bu seçimde vatandaşımızın karar vereceği şey şu, sadece polemiklerin peşinden koşan, 'Davet edildik, edilmedik, Cumhurbaşkanımız onu dedi, bunu dedi, bakan öyle söyledi, bunu söyledi.' Bu polemikleri üreten bir başkan mı seçecek? Yoksa çalışacak bir başkan mı seçecek?" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un merkez ilçesinde 5 yıldan beri belediye başkanlığı görevinde olduğunu vurgulayan Turan, istemesi halinde kendisinin de her gün bir polemikle gündeme gelebileceğini ancak kendilerinin sadece çalıştığını söyledi.

İmamoğlu'nun açılış gezmek istemesi halinde Karasurları Millet Bahçesi projelerinin açılışına gelebileceğini ifade eden Turan, meselenin açılış ya da kapanış olmadığını belirterek, “Sayın Başkan'ın da derdi davet almak ya da davet edilmek, edilmemek değil. Polemik üzerinden yenebilir” dedi.

Murat Kurum’un polemikçi olmadığını söyleyen Turan, Kurum’un çalışkan bir bakan ve belediye başkanı olduğunu belirtti. İmamoğlu, Polemikle onu yenebilir ama çalışmayla onu yenemez” diyen Turan “İstanbul'un ihtiyacı olan, polemik midir, çalışma mıdır? Bunu toplumun vicdanına havale ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar