Demokrat Parti’de deprem! İl ve ilçe yöneticileri görevden alındı

Demokrat Parti’de deprem! İl ve ilçe yöneticileri görevden alındı
Yerel seçimlere kısa bir süre kala, Demokrat Parti’nin (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve ekibi birçok il ve ilçe teşkilatında yöneticileri görevden aldı.

İstanbul'da Demokrat Parti'nin yedi ilçe başkanı ile ilçe yönetimleri görevden alındı. Kartal, Ümraniye, Tuzla, Ataşehir, Fatih, Silivri ve Esenler ilçelerindeki başkanlar, Genel Merkez kararıyla görevlerinden alındılar.

Görevden alınan isimler arasında, Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran dikkat çekiyor. Taşkıran, uzun yıllardır Tuzla'da yönetici olarak görev yapıyordu ve Mesut Yılmaz'ın ANAP döneminden beri aktif bir isimdi.

Fatih İlçe Başkanlığı, görevden alınma kararını parti tabelasını indirerek sosyal medya üzerinden duyurdu. Hakan Yorgun ise ilçe yönetimiyle birlikte kararı uyguladı. Ümraniye, Çekmeköy ve Kartal ilçe başkanlıklarının da parti tabelalarını indirdiği biliniyor. Görevden alınmamasına rağmen Çekmeköy İlçe Başkanı Oğuz Küçük, tasfiyeye tepki olarak istifa etti ve parti tabelasını söktü.

417485950-423091326900251-8431274028197822349-n.jpg

"İSTANBUL’A İHANET ETTİK DİYENLERE..."

DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu'nun görevden alınmasının nedeni, İstanbul İl Başkanlığı'nın karşı çıkmasına rağmen CHP listesinden Marmara Ereğlisi Belediye Meclis Üyesi adayı olması olarak belirtildi.

Görevden alınanlar arasında olan Ümraniye İlçe Başkanı Muhammed Dursun Bulut, tabela sökmesinin yanı sıra bir video yayınlayarak tepkisini dile getirdi. Bulut, videoda "Biz İstanbul’a ihanet ettik diyenlere İstanbul ve Ümraniye teslim edilemez" ifadelerini kullandı.

dep.jpg

KURTAOĞLU DA İSTİFA ETTİ

İstanbul Ermeni Cemaati temsilcisi ve eski Demokrat Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ara Kurtoğlu, partideki tasfiyeyi kınayarak istifa ettiğini açıkladı. Kurtoğlu, açıklamasında "İstanbul'da yaşanan son gelişmeler Demokrat Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu'nun ilkesiz duruşunu apaçık ortaya koymaktadır" dedi.

ara-kurtoglu.jpg

İSTANBUL 1 VE 2. BÖLGEDE TABELA KALMADI!

İstanbul'da yaşanan bu görevden almalar ve istifalar sonucunda İstanbul 1. ve 2. Bölge'de Demokrat Parti tabelası kalmadı. Görevden alınmaların devam edeceği ve bu durumun başka şehirlere de yansıyabileceği kulislerde konuşuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar