Fatih Altaylı'dan Doğu Perinçek'e sert tepki

Fatih Altaylı'dan Doğu Perinçek'e sert tepki
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Talibanla ilgili açıklamalarından sonra Doğu Perinçek'i eski ABD Başkanı Ronald Reagan'a benzeterek, aynı çizgide olduklarını söyledi.

Altaylı, bugünkü köşesinde ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle beraber, Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinden sonra Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Doğu Perinçek'in Taliban'a verdiği desteği sert bir dille eleştirdi.

Altaylı'nın "Ronald Perinçek" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Cumhuriyet Kadınları Derneği diye bir dernek, Doğu Perinçek’in dümen suyunda Talibancılık oynuyor. Neymiş ABD’ye karşı kazanmış. Hadi bunun bir ABD tezgahı olduğunu ve Taliban’ı ABD’nin var ettiğini bilmiyorsunuz. Yahu siz de mi kafayı toptan yediniz. Derneğin başkanı bir de profesör. Okumanın sadece cehaleti aldığının tipik bir örneği. Kadınlar ezilmiş, öldürülmüş, yaşam hakları ellerinden alınmış önemli değil. ABD’nin kaybetmesi önemli. Peki şunu da mı anlamıyorsunuz? Bu Taliban nedense hep emperyalistlerin işine yarayan bir alet.

Yıllar önce Taliban kafasını destekleyen ve sonrasında Taliban'a, El Kaide'ye, IŞİD'e evrilecek o anlayışın kazanmasından mutlu olan Ronald Reagan’dı. Ruslar olmasın da kim olursa olsun diye. Şimdi bir şey değişti mi zannediyorsunuz? Bence yanılıyorsunuz. Bugün Doğu Perinçek, Ronald Reagan’la aynı çizgide buluştu. Olan budur."

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Afganistan’da Taliban yönetiminin ilerleyişine ilişkin bir bildiri yayımladı. Eleştirilerin hedefi olan bildiride, ''Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları ''Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz'' sloganına karşı ''Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz'' diyoruz" ifadeleri yer aldı.

Önce haber spikeri Gülgün Feyman, bu açıklamanın Taliban yönetimine destek anlamına geldiğini belirterek dernekten istifa etti. Sonra, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ''TKDF olarak, bu utanç duyulan bildiriyi kınıyoruz. Afganistan’daki kadın ve çocuklar sizin siyasi yandaşlık ajandanızın malzemesi olamazlar'' ifadeleriyle CKD'nin açıklamasına tepki gösterdi.

RONALD REAGAN KİMDİR?

Eski ABD Başkanı Ronald Reagan, 6 Şubat 1911'de, Nellie ve John Reagan'ın ikinci oğlu olarak Tampico'da (Illinois) dünyaya geldi. Eureka College'den 1932 yılında mezun olan Reagan, 5 yıl boyunca radyoda spiker olarak çalıştı ve 1937 yılında ilk filmi “Love Is on the Air”de rol aldı. Reagan, 26 Ocak 1940'da, aktrist Jane Wyman'la evlendi, 9 yıl süren evlilik, boşanmayla sonuçlandı. Amerikan Hava Kuvvetleri için 1942-1945 yılları arasında eğitim filmleri yapan Reagan, 1947 yılında Sinema Oyuncuları Birliği'nin başkanı oldu. İkinci evliliğini 4 Mart 1952'de yine bir aktristle, Nancy Davis'le yapan Reagan, 1962 yılında Demokrat Parti'den, Cumhuriyetçi Parti'ye geçti. Kaliforniya valilik seçimlerinde Demokrat Vali Edmund G. Pat Brown'ı yenilgiye uğratarak vali olan Reagan, 1980 yılındaki başkanlık seçimlerinde, Başkan Jimmy Carter'ı geride bıraktı. Reagan, 20 Şubat 1981'de yemin ederek, ABD'nin 40. başkanı oldu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar