Fatih Altaylı telefonla Meral Akşener'i arayıp sordu: İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracak mı

Fatih Altaylı telefonla Meral Akşener'i arayıp sordu: İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracak mı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun Ankara ve İstanbul'da kendi adaylarını çıkaracaklarını söylemesine ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Akşener, Zorlu'nun 'tedbiren' bu şekilde konuştuğunu söyledi.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu dün yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş karşısında aday çıkarıp çıkarılmayacağını yanıtlamıştı. Zorlu’nun "Biz kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz" açıklamasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den yanıt geldi.

Konuyla ilgili Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Zorlu’nun açıklamalarının 'temkinli' bir üslup olduğunu dile getirdi.

"Ankara ve İstanbul’da yerel seçimlere kendi adaylarınızla girecekmişsiniz, doğru mu" sorusuna açıklık getiren Akşener, “Kürşad Bey’i tanırsınız. Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür. Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir" ifadelerini kullandı.

Prensip olarak uzlaşamadıkları her yerde aday çıkartacaklarını dile getiren Akşener, "Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar