Fatih Altaylı CHP Genel Merkez'deki gizli anlaşmayı açıkladı: CHP'nin yeni İstanbul il başkanını hayırlı olsun diyerek duyurdu

Fatih Altaylı CHP Genel Merkez'deki gizli anlaşmayı açıkladı: CHP'nin yeni İstanbul il başkanını hayırlı olsun diyerek duyurdu
Gazeteci Fatih Altaylı bugün yayınladığı köşe yazısında CHP'deki gizli anlaşmayı açıklayarak, İstanbul il başkanının kim olacağını iddia etti.

CHP’de değişim rüzgârları hala etkisini sürdürürken bir yandan da İl kongreleri devam ediyor.

CHP’de gözler Kurultay tarihine çevrilmişken Haliç Kongre Merkezi’nde 8 Ekim’de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi yapılacağı 8 Ekim gününü de dört gözle bekleniyor

Altaylı, kongreye günler kala CHP İstanbul İl Kongresi’nde kimin kazanacağını iddia etti.

"GİZLİ ANLAŞMAYI AÇIKLADI"

Altaylı, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

“CHP’de Kurultay öncesi sular duruluyor gibi.

En azından illerde kanlı yarışlar yaşanmaması, dışarıya paramparça ve kavga içinde bir görüntü verilmemesi için temel bir uzlaşma sağlanması konusunda taraflar anlaşmış durumda. Anlaşma olmasa da anlaşmış gibi yapma ve kılıçları kınına sokma durumundalar.

"YENİ GÖREVİ HAYIRLI OLSUN"

Bunun ilk sonucu Ankara İl seçiminde görüldü. İstanbul’da da hem İmamoğlu hem de genel merkez Özgür Çelik ismi üzerinde uzlaştılar.

Özgür Çelik’e yeni görevi hayırlı olsun.”

27 İLÇE BAŞKANI DESTEK VERDİ

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanı olmak için adaylığını ilan etti. Çelik’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıya çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer de katılarak, destek verdi.

“IRKÇILIK TÜRKLERE DEĞİL, ARAPLARA MAHSUS BİR HASTALIK”

Öte yandan gazeteci Fatih Altaylı köşe yazısında Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih’e sert sözlerle yüklendi.

Altaylı, şu ifadelere yer verdi:

“Dün kendileri ya da ağabeyleri ve babaları 6. Filo’ya secde edenler, dün Fetullah Gülen’i Türkiye’ye davet edip elini eteğini öpenler bugün de emperyalistler tarafından Türkiye’ye doldurulan göçmenleri savunuyorlar. Bunların kullanışlı aparatlar olmaktan öte bir fonksiyonları olmadığını hepimiz biliyoruz. Ama ciddiye alıyoruz. Çünkü bunlar ve atalarının Türkiye’yi yıkmaya ilk teşebbüsleri değil. Biliyoruz. Onların bilmediği ise Arap şovenizmi diye bir şey olduğu, ırkçılığın Türklere değil, Araplara mahsus bir hastalık olduğu.

Ve burada bunların fikirdaşı Kuveytli bir şerefsiz var. Hani şu Atatürk’e, Türk vatanseverlerine söven, hakaretler yağdıran ve bunun nedeni olarak da Türklerin Suriyeli göçmenlere karşı çıkmasını gösteren bir şerefsiz. O şerefsize sormak isterdim. Ulan pislik, senin ülkende, senin ülkenin komşuları Katar’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Bahreyn’de, Suudi Arabistan’da kaç Suriyeli göçmen var, bir söyle bakalım. Ulan aşağılık pislik, senin ülken Arap kardeşlerini köle olarak bile ülkene almıyor, Hintliyi, Pakistanlıyı işçi olarak bile onlara tercih ediyor. Şerefsiz. Senin memleketini 30 sene önce Türkler mi işgal etti, yoksa Arap kardeşin Saddam mı!”

NE OLMUŞTU?

Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih isimli Kuveytli bir yazar, Trabzon’da bir Türk vatandaşının iddiaya göre Arap turiste yumruk atarak bayıltması üzerine sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan açıklamalarda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar