İYİ Partili Bilge Yılmaz hükümetin sığınmacı oyununu deşifre etti: Çok tehlikeli...

İYİ Partili Bilge Yılmaz hükümetin sığınmacı oyununu deşifre etti: Çok tehlikeli...
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “Hükûmet kaçak göçmenler ve sığınmacılar üzerinden tehlikeli bir oyun oynuyor diyerek iktidarı eleştirdi.

Son günlerde sık sık gündeme gelen ve vatandaşların tepkisine neden sığınmacı problemi hala çözüm bulmuş değil. Türkiye’nin her kanadında farklı tonlarda var olan göçmen karşıtlığı gitgide artıyor.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz da uyguladığı sığınmacı politikasının sonuçlarını sayarak, hükümeti eleştirdi.

Yılmaz, “İktidar tarafından tasarlanan nüfus hareketleri üzerine kurulmuş ekonomi politikası var” dedi.

“OLDUKÇA SORUNLU VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTEN UZAK BİR POLİTİKA”

Yılmaz X hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hükûmet kaçak göçmenler ve sığınmacılar üzerinden tehlikeli bir oyun oynuyor!

İktidarın itinayla tasarlanmış ve nüfus hareketleri üzerine kurulmuş bir ekonomi politikası var. Nitelikli, kendi alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilen insanlarımız bilinçli bir şekilde yurt dışına itiliyor. Oluşan boşluğu yeterliliği olmayan, Cumhuriyetimiz’in değerlerini benimsememiş ve ülkemizi bir vatan olarak görmeyen insanlar ile dolduruyor.

Peki, bu politika ne gibi sonuçlar doğuruyor?

1) Ucuz ve kayıtsız işçiler üzerinden üretim maliyetleri düşürülüyor fakat bu politika dar gelirli vatandaşlarımızı işgücü piyasasında haksız rekabete mahkûm ederken aynı zamanda milletimizin barınma gibi temel giderlerini artırıyor.

2) AB ile imzalanan göçmen anlaşması ile milyarlarca avro hükümetin kasasına giriyor fakat bu Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin dışına itiyor.

3) Yabancıya konut karşılığı vatandaşlık ve oturum izni verilmesi sonucu ülkeye döviz giriyor ancak Türk vatandaşları konuta erişemiyor ve sosyal uyumsuzluklar baş gösteriyor.

Kısacası, maliyetini milletimizin ödediği ve sadece küçük bir azınlığın kârlı çıktığı bu politikanın önemli bir kısmı kaçak göçmen ve sığınmacılar üzerinden uygulanıyor. Bu oldukça sorunlu ve sürdürülebilirlikten uzak bir politikadır.

“ELEŞTİRENLERİ SUSTURARAK HİÇBİR PROBLEM ÇÖZÜLEMEZ”

Bu ülkenin kaynaklarını, huzurunu ve güvenliğini tüketerek hiçbir hükûmet ilerleyemez. Bunu eleştirenleri susturarak hiçbir problem çözülemez. Bu meselenin çözümü, etkin sınır kontrolü, işgücü piyasasının sıkı denetimi, vize uygulamalarının sıkılaştırılması, yabancılara konut satışının sınırlandırılması ve uygulanan teşviklerin geri çekilmesi ile mümkündür.”

yi-parti-bilge-yilmaz.png

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamalarıyla 27 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişi tutuklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar