Faizsiz evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? 150 bin liralık kredinin şartları neler?

Faizsiz evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? 150 bin liralık kredinin şartları neler?
"Faizsiz evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? 150 bin liralık kredinin şartları neler?" sorularının yanıtları merak ediliyor.

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 150 bin lira faizsiz kredi başvuru tarihleri açıklandı mı?" sorularının yanıtları sorgulanıyor. Başkan Erdoğan, nisan ayında yaptığı açıklamada, yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin lira faizsiz aile kredisi vereceklerini söylemişti. Söz konusu krediler hakkında geçtiğimiz günlerde önemli gelişmeler yaşandı. Erdoğan, "Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız." açıklamasını yapmıştı. İşte konuyla ilgili detaylar...

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN 2023, ŞARTLAR NELER? 150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİNİ KİMLER ALABİLİR?

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bir süredir gündemde olan evlilik kredisine değinen Erdoğan, gelecek günlerde uygulamanın ayrıntılarının netleşeceğini söyledi. Resmi bir açıklama yapılır yapılmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, yaş sınırı olacak mı? Yeni evleneceklere 150 bin evlilik kredisi başvuru şartları neler, kimler faydalanacak?

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR OLACAK?

150 bin TL evlilik kredisi iki yıl geri ödemesiz olarak yeni evlenecek çiftlere verilmesi bekleniyor. Gençleri teşvik etmek ve evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak amacıyla faizsiz kredi 48 ayda geri ödenecek. 48 ay (4 yıl) vadeli evlilik kredisi Aile Ve Gençlik Bankası'ndan sağlanacak.

EVLİLİK KREDİSİNİN BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Başkan Erdoğan'ın açıkladığı evlilik kredisinin ayrıntıları Meclis'e sunulacak kanun teklifi ile netleşecek. Teklifte yaş sınırı ve gelir durumu gibi kredi şartlarının aynı olması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar