Faiz kararına saatler kala Borsa İstanbul için kritik uyarı: Evren Devrim Zelyut, Merkez Bankası'nın borsaya etkisini açıkladı

Faiz kararına saatler kala Borsa İstanbul için kritik uyarı: Evren Devrim Zelyut, Merkez Bankası'nın borsaya etkisini açıkladı
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbu'da beklenenlerle ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, borsa ile ilgili konuştu.

Evren Devrim Zelyut'un açıklamaları şöyle:

Dün Borsa İstanbul beş bin yüz seksen altı puandan kapandı. Günlerdir 5 bin 500, 5 bin 600 seviyesi kırılırsa bir düşüş hareketi başlar diye işaret etmiştik ki bu düşüş hareketinin devam ettiğini görüyoruz.

Bugün özelinde de beş bin yüz elli puanın üstünde tutunabilirsek yukarı bir deneme olabilir. Bunun bahanesi de faiz kararıdır. Tabii burada faiz kararını da ayrıntılı düşünmek lazım. Neticede borsanın güzel bir gün geçirmesi için piyasanın Merkez Bankası'ndan yüksek oranda bir faiz artışı beklentisinin de karşılanması lazım. Bu bağlamda sekiz buçuk olan faizin en az on bir buçuk puan artışla yirmiye çekilmesi lazım.

Eğer toplamda yani varacağı nokta itibariyle faiz on beşin altında kalırsa piyasada bu bir hayal kırıklığı olabilir. Yani bir altı puan artışı olursa on dört buçukta kalabilir konuştuğumuz yatırımcılar daha çok on beş yirmi puan arası bir durumun oluşacağını, bunun da oynak, dalgalı bir piyasaya sebep olma ihtimali olduğundan bahsediyor.

Eğer faiz vardığı nokta itibariyle yirmi puanın üzerine çıkarsa da biz özellikle bankaların hareketli olacağını ve orada ticaret yapma olasılığının güçlü olduğunu düşünüyoruz. Netice itibariyle beş bin yüz ellinin üstünde kaldığımız sürece yukarı bir deneme olacaktır. Ama yukarı hareketin devamı da beş bin iki yüz iki yüz ellinin kırılmasına bağlı. Bu seviyeler aşılırsa yukarı doğru bir gelişme görebiliriz.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut'un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar