Fahrettin Koca: Çin'den gelen tüm uçuşlar durduruldu!

Fahrettin Koca: Çin'den gelen tüm uçuşlar durduruldu!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs salgını sebebiyle Çin'den gelen tüm uçuşların ay sonuna kadar durdurulma kararı verildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de ortaya çıkan ve diğer ülkelere yayılan coronavirüs salgınına yönelik açıklama yaptı. Bakan Koca, çarşamba gününden itibaren bu ayın sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşları durdurma kararı aldıklarını belirtti.  Koca, Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacağını da duyurdu.

61 KİŞİNİN NUMUNE SONUÇLARI BELLİ OLDU 

Koca, Çin'den Türkiye'ye getirilen vatandaşlarla ilgili yaptığı açıklamada, "61 kişinin alınmış numune sonuçları çıktı. Negatif olduğu yani koronavirüs hastası olmadıkları belirlendi. Coronavirüs için 61 kişiden alınan numunelerin sonuçları yarın çıkmış olacak, şu ana kadar çıkanlar negatif." dedi.

Fahrettin Koca, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Tetkiklerden şimdiye kadar çıkan sonuçlar nasıl?" sorusu üzerine Koca, "Şu an pozitif olan yok, çıkanlar negatif. Sadece hastalar değil, hem sağlık personelimiz hem mürettebat hem de iki muhabir arkadaş var. Muhabir arkadaşlardan da birisiyle görüşmüş oldum. O da 'son derece iyi olduğunu' ifade etti. Koronavirüs için 61 kişiden alınan numunelerin sonuçları yarın çıkmış olacak, şu ana kadar çıkanlar negatif." yanıtını verdi.

"Hastanede kalan misafirlerin psikolojileri nasıl?" sorusunu Bakan Koca, "Sağlık ekibimiz 'psikolojik olarak herhangi bir sıkıntılarının olmadığını' ifade etti. İlave destek sağlanması gerekirse bunu da rahatlıkla yapabiliriz." şeklinde yanıtladı.

"Wuhan kenti dışında yaşayan Türklerin de Türkiye'ye dönüş için başvuru yaptığı iddiaları var. Bu konu doğru mu?" sorusuna ise Koca, "Şu an bize gelen herhangi bir bilgi yok." cevabını verdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar