Facebook ABD sözleşmelerini uygulayacak

Facebook ABD sözleşmelerini uygulayacak
Facebook, Brexit'in neden olduğu bir değişiklikle İngiliz kullanıcıların yasal sorumluluğunu, İrlanda'daki AB üssünden, ABD genel merkezine devredeceğini açıkladı.

Facebook’tan Brexit sonrası yeni değişiklik

İngiliz çıkışı anlamına gelen "British exit" kelimelerinden oluşan ve Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması anlamına gelen Brexit, sosyal medya şirketlerinin şimdiden çeşitli adımlar atmasına neden oluyor. ABD merkezli Facebook, Brexit'in neden olduğu bir değişiklikle İngiliz kullanıcıların yasal sorumluluğunu, İrlanda'daki AB üssünden gelecek yıl ABD genel merkezine devredeceğini açıkladı.

O AÇIKLAMA
Facebook’un yönetim kadrosundan gelen açıklamada, “Diğer şirketler gibi, Facebook da Brexit'e yanıt vermek için değişiklikler yapmak zorunda kaldı ve İngiltere'deki kullanıcılar için yasal sorumlulukları ve yükümlülükleri, Facebook İrlanda'dan Facebook Inc'e devredecek.” ifadeleri kullanıldı.

NELER DEĞİŞECEK
Facebook'un İngiltere ile mevcut ilişkisi, diğer AB ülkeleriyle olduğu gibi İrlanda'daki Avrupa Birliği merkezinden yürütülüyordu. İngiltere'nin AB ile yollarını ayırması durumunda ülkedeki Facebook kullanıcıları, artık ABD'nin kullanıcı sözleşmelerine uymak zorunda kalacak.
Bazı gizlilik uzmanları, bu durumun uzun vadede İngiltere'deki kullanıcıların gizliliği için kötü bir haber olduğunu söylüyor. Çünkü böyle bir durumda, AB ülkelerinin veri gizliliği konusunda Facebook'a uygulayacakları yaptırımlar, İngiltere'de geçerli olmayacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar