Canan Kaftancıoğlu o hakimi HSK'ye şikayet etti

Canan Kaftancıoğlu o hakimi HSK'ye şikayet etti
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, takipsizlik kararını kaldıran hâkimi HSK’ye şikâyet etti

Canan Kaftancıoğlu'dan dava adımı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kamu arazisine usulsüzce inşaat yapmasını ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında ''suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övdüğü'' iddiasıyla savcılıkça soruşturma başlatılmış ancak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Bu karar, Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hakimi Tugay Nas tarafından kaldırıldı ve Kaftancıoğlu hakkında 9 aydan 10.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HAKİM TURGAY HAS

''Suç işlemeye tahrik'' ile ''suçu ve suçluyu övmek'' iddialarıyla açılan dava, kamuoyunun büyük tepkisini çekti. CHP Genel Merkezi alınan kararı sert bir şekilde eleştirirken CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu konuyu yargıya taşıyarak davayı yürüten hakim Turgay Nas'ı kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasında tarafsızlık ilkesine ve hukuka aykırı şekilde hareket ettiği gerekçesiyle HSK'ya şikayet etti.

HAKİM AKP'DEN ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Şikayete konu olan hakim Turgay Nas'ın 2014 yılında AKP'den Erzincan Merkez’e bağlı Kavakyolu Belediye Başkan aday adayı ve 2015 yılında Erzincan milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. Bu durumun hakimin tarafsızlığını şüpheye düşürdüğüne dikkat çeken şikayet dilekçesinde, İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun ''hak arama hürriyeti, düşünce ve kanaat hürriyeti ile düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin'' kısıtlanmış olduğu belirtildi. Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılması kararını veren hakim Turgay Nas hakkında gereğinin yapılması talebiyle gerçekleştirilen şikayette hakimin görevini gerektiği gibi özenli yapmadığı ve görevinin gereklerine aykırı davrandığı ifade edildi.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDIĞININ GÖSTERGESİ"

Ceza hukukunun en temel ilkelerinden biri olan bu maddenin hakim Turgay Nas tarafından bilinmemesinin mümkün olmayacağı vurgulanan şikayet metninde övüldüğü iddia edilen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş aleyhine kesinleşmiş bir ceza olmamasına rağmen İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında dava açılmasının hakimin görevini kötüye kullandığının göstergesi olduğu belirtildi. 

(EMK)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar