EYT'liler Mart'ın kaçında ilk maaşını alacak? İşte gün gün maaş listesi!

EYT'liler Mart'ın kaçında ilk maaşını alacak? İşte gün gün maaş listesi!
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'lilerin ilk maaşlarını Mart ayında alacağını açıkladı. Maaşların Mart ayının kaçında hesaplara yatırılacağı da belli oldu.

2 milyon 250 bin vatandaş EYT tasarısı ile emekliliğe merhaba diyecek. EYT''lilere müjde bugün AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu''ndan geldi. Akbaşoğlu, ilk maaşların Mart ayında hesaplara yatacağını söyledi. SGK''dan yapılan açıklamaya göre maaşların Mart ayının kaçında hesaplara yatacağı da belli olmuş durumda.

MAAŞLAR SON RAKAMA GÖRE YATIRILACAK

Milyonlarca EYT''li maaşların Mart ayında ödeneceği öğrenmiş olsa da meraklarını tam anlamıyla giderebilmiş değil. İlk maaşlarına kavuşmak için gün sayan 2 milyon 250 bin vatandaş, Mart ayının kaçında maaş alacaklarını merak ediyor. EYT ile emekli olacaklar arasında çoğunluk SSK''lılardan oluşurken, Bağ-Kur''lu çalışanların da sayısı oldukça fazla. Ödeme takvimi SSK''lılar için farklı, Bağ-Kur''lular içinse farklı işleyecek. 

Yapılacak emekli başvurusunun onaylanmasının ardından emeklilik hakkı elde eden herkese bir tahsis numarası verilecek. Bu tahsis numarasının son rakamı, maaşınızı ayın kaçında alacağınızı da belirleyecek. Eğer SSK''lı iseniz emekli maaşlarınız 17 ile 26 Mart arasında yatırılıcak. 

Tahsis numarasının son rakamı,

9 olanlara ayın 17’sinde

7 olanlara ayın 18’inde

5 olanlara ayın 19’unda

3 olanlara ayın 20’sinde

1 olanlara ayın 21’inde

8 olanlara ayın 22’sinde

6 olanlara ayın 23’ünde

4 olanlara  ayın 24’ünde

2 olanlara ayın 25’inde

0 olanlara ayın 26’sında maaşları ödenecek.

BAĞ-KUR EMEKLİLERİ MAAŞINI AYIN KAÇINDA ALACAK?

Tahsis numarasının son rakamı  9, 7 ve 5 olan Bağ-Kur''lular ayın 25’inde 3 ve 1 olanlar ayın 26’sında 8, 6 ve 4 olanlar ise ayın 27’sinde 2 ve 0 olanlar ayın 28’inde maaşlarını alacak. 

İLK MAAŞLAR NEREYE YATACAK?

Henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da ilk maaşların normal emeklilikteki gibi PTT üzerinden yatırılacağı tahmin ediliyor. Emekliler kimliklerini ibraz ederek istedikleri PTT şubesinden maaşlarını çekebilecekler. Daha sonra emekliler istemeleri halinde e-Devlet aracılığı ile emekli aylıklarını istedikleri bankaya taşıyabilecekler. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar