EYT'lilere müjde! Mart ayında 3 maaş birden yatabilir

EYT'lilere müjde! Mart ayında 3 maaş birden yatabilir
Tasarının Meclis'e gelmesini bekleyen EYT'liler haftalardır uzayan sürecin ardından ilk maaşlarını Mart ayında alacaklarını öğrenmişti. Peki benzer uygulamalarda olduğu gibi EYT'lilere Ocak ve Şubat maaşları verilecek mi? Detaylar haberimizde...

Önümüzdeki hafta TBMM gündemine gelecek olan EYT tasarısı, Meclis''ten hızlıca geçirilerek Resmi Gazete''de yayımlanacak. Ardından başlayacak başvuru ve inceleme süreçleri ile birlikte EYT''liler ilk maaşlarını mart ayında alacak. Peki mart ayında EYT''lilere yalnızca 1 maaş mı yatırılacak? 

BENZER UYGULAMALAR VAR

Örneğin KYK kredileri normal şartlarda eğitim öğretim döneminin başlaması ile öğrencilere ödeniyor. Ancak ilk kez başvuru yapan öğrenciler, ilk aylıklarını Ocak ayında alırken, hak kazanmaya başladıkları Ekim, Kasım ve Aralık ayının ücretleri de ocak ayında toplu bir şekilde öğrencilere ödeniyor. Aynı uygulamayı EYT için de bekleyen milyonlarca vatandaş, EYT tasarısının Meclis''ten ocak ayında geçeceğini ve emeklilerin ocak ayında hak sahibi olacağını iddia ediyor. 

"OCAK AYINDA KAZANILAN HAK MART''TA VERİLEMEZ"

İşleyecek prosedürün kendi suçları olmadığını belirten EYT''liler, KYK ödemelerindeki sistemin kendileri için de uygulamaya konulmasını bekliyor. Maaşların hak kazanılan tarihten itibaren ödenmesinin bir anayasal zorunluluk olduğunu hatırlatan vatandaşlar, sosyal medyada yaptıkları paylaşım ile mart ayında 3 maaş birden yatmasının şart olduğunu iddia ediyor. 

"3 AYLIK MAAŞLARI YOK EDİLDİ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, mecliste düzenlediği basın toplantısında EYT’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özkoç, geciken süreç nedeniyle EYT''lilerin en az 3 maaşının yok edildiğini belirtti. İlk ödemelerin mart ayında yapılacağı açıklaması hakkında da konuşan Özkoç, " AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, ‘Maaşlar en geç mart ayında yatırılacak’ dedi. Erdoğan’ın söylediğini bakanı, bakanın söylediğini grup başkanvekili yalanlıyor. Böyle hükümet idare edilir mi? Böyle Türkiye idare edilir mi? Beklentisi olan insanlara karşı böyle bir davranış biçimi gerçekten olabilir mi?" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar