EYT'liler hayrete düştü: Yüzde 25'lik emekli maaşı zammından EYT'liler faydalanamayacak

EYT'liler hayrete düştü: Yüzde 25'lik emekli maaşı zammından EYT'liler faydalanamayacak
Haftalardır beklenen emeklilere yapılacak ara zam oranı bu gece TBMM'ye sunulan önerge ile belli oldu. Emeklilerin maaşında yüzde 25'lik artış içeren önergede EYT'lilerin bu zamdan yararlanamamasına yönelik bir madde yer aldı.

Memur maaşlarına yapılacak zam oranının aylar öncesinden belli olmasına karşın emeklilere yönelik artış hakkında ser verip sır vermeyen hükümet, sessizliğini bu gece bozdu.

AKP tarafından Meclis'e sunulan düzenlemede "Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan torba yasa teklifine eklenecek düzenlemede Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli olan vatandaşları şok eden bir madde yer aldı.

EYT'LİLER EMEKLİ ZAMMINDAN FAYDALANAMAYACAK

Meclis'e getirilen ek teklif ile memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 25 olarak belirlenirken, 28 Şubat'ta TBMM'de kabul edilen düzenleme ile emeklilik hakkı kazanan yaklaşık 2 milyon 250 bin EYT'li bu artıştan muaf tutuldu.

Emeklilerin maaşlarında yapılacak yüzde 25 artışın EYT'lileri içermemesi sosyal medyada büyük tepki aldı.

EYT'LİLER İÇİN AYRI BİR ÖNERGE VERİLMESİ BEKLENİYOR

Her ne kadar kesin bir bilgi olmasa da, hükümete yakın kaynaklar EYT'liler için en kısa sürede ayrı bir teklifin TBMM'ye iletileceğini iddia etti.

Bir başka iddia ise hükümetin bugün duyurduğu yeni vergi artışlarıyla birlikte resmen kemer sıkma politikasına başladığı ve bu nedenle EYT ile emekli olan vatandaşların ara zam uygulamasından faydalanamayacağı yönünde.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar