EYT'liler bir kez daha yaşa takılacak! EYT tasarısında yaş şartı belli oldu

EYT'liler bir kez daha yaşa takılacak! EYT tasarısında yaş şartı belli oldu
Milyonlarca EYT'linin beklediği tasarının Meclis'e gelmesine günler kaldı. EYT'de yaş şartının olup olmayacağı ise hala merak konusu. Uzmanların kulislerden edindiği bilgiler ise şimdiden EYT'de yaş şartının belirlendiği yönünde.

EYT'LİLER BİR KEZ DAHA YAŞA TAKILACAK! EYT TASARISINDA YAŞ ŞARTI BELLİ OLDU

EYT''den yararlanmak isteyen yaklaşık 2 milyon vatandaş, en geç Ocak ayında Meclis''e gelecek EYT tasarısında bir yaş şartı olmamasını talep ediyor. EYT konusunda yaş şartı olup olmayacağı sorusuna net bir cevap vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, her iki ihtimalin de masada olduğunu söyledi. 26 Aralık''ta teknik çalışmalarının tamamlanıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın önüne konulması beklenen EYT tasarısının içeriği ise ifşa oldu. 

Hükümete yakın pek çok kaynak, işveren talepleri doğrultusunda EYT tasarında belli çalışmalara gidildiğini ve tasarının kapsamının kısmen daraltılacağını iddia etti. Bu iddiaya göre, EYT tasarısı, kadınlarda 48, erkeklerde ise 50 yaşın üzerindeki vatandaşların yararlanabileceği bir uygulama alanı yaratacak. Emeklilikte yaşa takıldığı için tasarıyı senelerdir bekleyen birçok vatandaş bu tasarı ile yeniden yaş engeliyle karşı karşıya kalacak.

EYT''LİLERİN YAŞ ORTALAMASI 49,9

Bilgin, yaptığı açıklamada, EYT bekleyenlerin yaş ortalamasının 49.9 olduğunu belirterek yaş sınırı sinyalini verdi. İşveren tarafının kıdem tazminatlarını da gerekçe göstererek çok sayıda emeklinin büyük bir külfet getireceğini belirtmesi üzerine 2 milyon EYT''linin kapsamı daraltılarak yaklaşık 1.5 milyona düşürülmesi hedefleniyor. 

"O KİŞİLER EYT''DEN YARARLANAMAZ"

Bilgin, Habertürk kanalında katıldığı bir programda kimlerin EYT''den yararlanamayacağı konusuna da açıklık getirdi. 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olmayan kimsenin şartlar ne olursa olsun EYT''den yararlanamayacağını açıklayan Bilgin, bu konu için yalnızca 2 istisna olduğunu belirtti. Bilgin''in bahsettiği istisnalar ise doğum borçlanması ve askerlik borçlanması. Bu iki borçlanmanın dışındaki hiçbir yöntem ile eksik prim sayınızı tamamlasanız dahi EYT tasarısından yararlanamayacaksınız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar