EYT'de son dakika gelişmesi: İlk maaşlar mart ayında yatmayacak!

EYT'de son dakika gelişmesi: İlk maaşlar mart ayında yatmayacak!
Bugün Meclis'e gelen EYT düzenlemesi ile ilk maaşların mart ayında ödeneceği açıklanmıştı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise ilk EYT maaşlarının mart ayında yatmayacağını belirterek yeni bir tarih paylaştı.

2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısını açacak olan EYT düzenlemesi TBMM''ye geldi. Teklif öncelikle Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''nda görüşülecek daha sonra ise Meclis Genel Kurulu''nda ele alınacak. Bütün partilerin desteği ile firesiz Meclis''ten geçmesi beklenen düzenlemenin en geç şubat ayının ilk haftasında yasalaşarak Resmi Gazete''de yayımlanması bekleniyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bengütürk TV''de katıldığı canlı yayında, EYT''lilere ilk maaşlarının 1 Mart''ta ödeneceğini açıklamıştı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise açıklamanın doğru ancak eksik olduğunu belirtti. Erdursun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı

"İLK MAAŞLAR NİSAN''DA ÖDENİR"

"EYT Yasası şubat ayında onaylanır, şubat ayında emeklilik için müracaatında bulunan kişi takip eden ay, 1 Mart itibariyle emekli olur, 1 Mart itibariyle emekli aylığı hesaplanır ancak 1 Mart''ta emekli aylığını alamaz! En erken Nisan ayında 1 Marttan geçerli emekli aylığını alır…" 

Erdursun''un açıklamasına göre EYT ile emekli olacak vatandaşların maaş hesaplamasına Bakan Bilgin''in söylediği gibi 1 Mart''ta başlanacak ancak 1 Mart''ta bir ödeme yapılmayacak. İlk ödemelerin nisan ayına kalması bekleniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar