EYT'de prim tablosu için flaş değişiklik! Prim mağdurları böyle emekli olacak

EYT'de prim tablosu için flaş değişiklik! Prim mağdurları böyle emekli olacak
Milyonların dört gözle beklediği EYT düzenlemesi Meclis'ten geçerek yasalaştı. Prim mağduru olan yüzbinlerce insan ise çözüm yolu arayışına girdi. Peki prim mağdurları nasıl emekli olacak? SGK uzmanı Onur Önal açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye''de ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaşa, sonraki birkaç yıl içinde ise toplamda 5 milyon vatandaşa emeklilik kapılarını açacak olan EYT düzenlemes Meclis''ten geçti. Düzenlemenin Resmi Gazete''de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor. 

Ancak bu açıklamayı buruk karşılayan kesimlerin de sayısı yüz binleri geçmiş durumda. İlk açıklanan düzenleme kapsamında emekli olacağı belirtilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından da defalarca "5000 prim günü" şartına uyan birçok EYT''li, ilerleyen süreçte getirilen ''kademeli prim sistemi'' ile büyük bir mağduriyet  yaşamıştı. Emekli maaşlarını almaya hazırlanan EYT''lilerin binlercesi bu kararın ardından yeniden yıllarca beklemek durumunda kalacak. 

"GİRİŞ TARİHİNE BAKILMAKSIZIN 5000 GÜNE SABİTLENECEK"

Haftalardır gösterilen tepkiler ise iktidarı prim tablosu konusunda geri adım attırmaya zorladı. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, EYT için bütün mağduriyetlerin giderileceğini aktarırken, prim konusunda da hiçbir mağduriyet yaşanmayacağını ve söz konusu düzenlemenin 5000 prim günü şartı ile çıkacağını iddia etti. 



Önal''ın açıklamalarının ardından bir müjde de iktidara yakın basın kuruluşlarının başında gelen Sabah Gazetesi''nin yazarı Faruk Erdem''den geldi. Erdem, Meclis''e gelecek düzenlemede çok kritik bir değişiklik yapılmasının an meselesi olduğunu belirterek, prim şartının sabitlenerek, işe giriş tarihine bakılmaksızın 5000 güne düşürüleceğinin müjdesini paylaştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar