EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak? Tarih belli oldu

EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak? Tarih belli oldu
2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik hakkı tanıyan EYT tasarısı Meclis'e geliyor. İşleyecek süreç netleşirken, EYT'lilerin ilk maaşlarını ne zaman alacakları da belli oldu.

EYT'DE İLK MAAŞ NE ZAMAN YATACAK? TARİH BELLİ OLDU

Milyonlarca EYT''li, açıklanan tasarı ile yıllardır sürdürdükleri mücadeleyi kazandı. TBMM''ye gelecek tasarı, bütün partilerin onayıyla yasalaşarak Resmi Gazete''de yayınlanacak. E-Devlet''ten yapılacak başvuruların ardından SGK, 2 milyon 250 bin vatandaşı emekli edecek.

BAŞVURULAR OCAK AYININ SON HAFTASI

15 Ocak tarihine kadar Meclis''ten geçmesi ve Erdoğan''ın onayına gitmesi beklenen EYT tasarısı, Resmi Gazete''de yayınlandıktan sonra hak sahiplerine bir hafta süre ile başvuru imkanı tanınacak. İnternet üzerinden yapılacak başvurular ile EYT''lilerin hiçbir SGK şubesine gitmesine gerek kalmayacak. Şubat ayının ilk haftasında başvuruları inceleyecek olan SGK memurları, bir aykırılık görmedikleri vatandaşların emeklilik başvurusunu onaylayacak. 

MAAŞLAR BAŞVURULAN GÜNDEN İTİBAREN HESAPLANACAK

EYT''de ödenecek ilk maaş, başvurunun yapıldığı tarihten başlayarak hesaplanacak. Yani başvuru sürecinin uzun sürmesi halinde EYT''liler mağdur edilmeyecek. 

İLK MAAŞ ŞUBAT AYINDA HESAPTA OLACAK

Yapılacak başvuruların değerlendirilmesinin ardından SGK, EYT''lileri herhangi bir ötelemeye tabii tutmadan emekli edecek ve Şubat ayı maaşlarını hesaplarına yatıracak. Yapılacak e-Devlet başvurusunda banka hesap bilgilerinin paylaşılması şart. Emekli aylıkları, emeklinin kendi adı ve soyadı üzerine açılmış olan banka hesabına yatırılacak. 





 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar