EYT Meclis'e geliyor: Meclis'ten geçince neler olacak?

EYT Meclis'e geliyor: Meclis'ten geçince neler olacak?
2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik kapısını açacak olan EYT tasarısı TBMM'ye geliyor. Meclis'ten geçecek tasarının sıradaki durağı ne olacak? Ayrıntılar haberimizde...

EYT MECLİS'E GELİYOR: PEKİ MECLİS'TEN GEÇİNCE NE OLACAK?

Milyonlarca vatandaşın yıllardır beklediği haber geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, yaş şartı olmadan 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik imkanının sağlanacağı tasarıyı onaylayarak Türkiye Büyük Millet Meclis''ine gönderdi. 3 Ocak itibariyle yeni yıl çalışmalarına başlayan TBMM ise EYT tasarısını ne zaman gündemine alacak?

EYT GÖRÜŞMELERİ O TARİHTE BAŞLAYACAK

Bugün yeni yıl çalışmalarına başlayan Meclis, ilk olarak çocuklara cinsel tacizi önleyecek bir araştırma komisyonunu ele alıyor. Sözleşmeli personel ve 7. yargı paketini de görüşmelere dahil edecek TBMM''nin en yoğun gündem maddesi ise EYT tasarısı olacak. 9 Ocak''ta Meclis''te görüşülmesi ve herhangi bir uzatma ya da ertelemeye tabi tutulmadan tüm gruplarca kabul edilerek yasalaşması beklenen tasarı, Ocak ayının ortasında Resmi Gazete''de yayınlanarak yürürlüğe girecek.

EYT YASALAŞTIKTAN SONRA NE OLACAK?

EYT tasarısının yasalaşmasıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), söz konusu emeklilik imkanından yararlanacak vatandaşlardan e-Devlet aracılığı ile başvuru toplayacak. Vatandaşlar, herhangi bir belge ibraz etmek zorunda olmadan online olarak emeklilik başvurusunu gerçekleştirecek. Ocak ayının son haftasında açılacak başvuruların bir hafta süre ile aktif olması bekleniyor.

ŞUBAT AYINDA İNCELEMELER BAŞLAYACAK

Başvuruların ardından Şubat ayının ilk haftasıyla birlikte SGK memurları, söz konusu başvuruların uygunluğunu inceleyecek. Ödenen prim gün sayılarına ve prim tutarlarına istinaden EYT''liler için bir ödeme planı çıkarılacak ve EYT ile emekli olan vatandaşların ilk maaşları Şubat ayında hesaplarına yatmaya başlayacak. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar