Yarın açıklanacak memur ve emekli zammı belli oldu!

Yarın açıklanacak memur ve emekli zammı belli oldu!
Yarın açıklanacak aralık ayı enflasyon verilerinin ardından Vedat Bilgin'in Beştepe'ye gitmesi ve akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur ve emekli zammını açıklaması bekleniyor. Yapılacak zam oranı ise kulislerden sızmış durumda.

YARIN AÇIKLANACAK MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

Milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına yapılacak artış oranı için yarını bekliyor. Temmuz ayında maaşlarına ara zam alan emekli ve memurların, 2023 yılında alacakları zam ise 6 aylık enflasyon verilerine göre belirlenecek. Yarın açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi ile tablo netleşecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılacak artışı konuşmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek. İkilinin görüşmesinin ardından Erdoğan''ın memur ve emekli zammını resmen duyurması bekleniyor. 

YAPILACAK ZAM BELLİ OLDU

AKP''ye yakın kaynaklara göre yapılacak zam enflasyon verileri gelmeden de belirlenmiş durumda. Milyonlarca vatandaşı kapsayan emekli ve memur grubunu memnun etmek adına iktidardan ek zam gelecek. Memur ve emeklilere aynı oranda yapılacak zammın yüzde 40 oranında gerçekleşmesi bekleniyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılacağı açıklanmıştı. Bu durumda en düşük emekli maaşının 2000 lira artış göstererek 5500 lira olması bekleniyor. 

EYT''LİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

EYT''lilerin alacağı maaş hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Elbetteki 2.5 milyon vatandaşın tamamı aynı maaşı almayacak. 1999 önceki şartlara göre primleri hesaplanacak olan EYT''lilerin maaşının belirlenmesinde prim gün sayıları ve ödenen primlerin tutarı etkili olacak. Düşük prim ile emekli olacak pek çok EYT''li en düşük emekli maaşı olması beklenen 5500 TL alacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar