Çocuklarda bahar aylarında görülen alerjik nezlenin 10 belirtisi

Çocuklarda bahar aylarında görülen alerjik nezlenin 10 belirtisi
Uz. Dr. Aşkın Güra Bayık, alerjik nezle konusunda önemli bilgiler paylaştı. Bahar aylarının çocuklar için zorlu geçebileceğini vurgulayan Bayık, bahar aylarında alerjik nezlenin sıkça görüldüğünü belirtti. Alerjik nezlenin belirtilerine ve tedavi seçeneklerine değindi.

ALERJİK NEZLE TEDAVİSİ

Bahar aylarında çocuklarda görülen burun akıntısı ve tıkanıklığının büyük bir kısmının alerjik nezle olduğunu ifade eden Bayık, alerjik nezlenin mevsimsel veya yıl boyunca sürebilen bir rahatsızlık olduğunu dile getirdi. Mevsimsel alerjik nezlede genellikle polenlerin etkili olduğunu belirtti.

Alerjik nezlenin, çocukların üst solunum yollarını etkileyerek kaşıntılı burun akıntısı, hapşırma krizleri, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkabileceğini aktaran Bayık, astım gibi solunum yolu hastalıklarıyla birlikte görülebileceğini vurguladı.

ALERJİK NEZLE TEDAVİSİNDE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Alerjik nezle tedavisinde ilk adımın alerjenlerden kaçınmak olduğunu belirten Bayık, polenlere karşı duyarlı olan çocukların yeşil alanlardan uzak tutulması veya tedavi altında bulundurulmasının önemine dikkat çekti.

Çevresel korunma yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda ilaç tedavisinin etkili bir seçenek olduğunu ifade eden Bayık, ilaçların belirtilerin görüldüğü günlerde kullanıldığında çocuğun şikayetlerini hafifletebileceğini söyledi. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda ise aşı tedavisinin faydalı olabileceğini belirtti.

Aşı tedavisinin, çocuğun duyarlı olduğu alerjenlere maruz kalarak bağışıklık sistemini düzenlemeyi amaçladığını kaydeden Bayık, bu tedavinin belirli bir süre sonra çocuğun alerjenlere karşı daha az duyarlı hale gelmesini sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar