Evren Devrim Zelyut'tan borsa uyarısı! O seviyelere dikkat: Yukarı potansiyel için kapı açık

Evren Devrim Zelyut'tan borsa uyarısı! O seviyelere dikkat: Yukarı potansiyel için kapı açık
Haftanın son gününe girerken, kurda yaşanan hareketlilik sonrası gözler borsaya çevrildi. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ve dünya borsasıyla ilgili önemli uyarılar yaptı. 

GÜNBOYU-MURAT BEYAZ 

Borsa İstanbul için "5 binin üzerinde kaldıkça yukarı potansiyel için daima bir kapı açık" diyen ekonomist Evren Devrim Zelyut, "Borsa İstanbul çok daha güzel noktalara gidecektir" dedi.

Zelyut''un borsa ile ilgili açıklaması şöyle:

Borsalara baktığımız zaman hem İstanbul Borsası''nda hem New York Borsası''nda bir taban oluşturma gayreti var. İstanbul Borsası''nda 5 bin puanın üzerinde adeta seçim sonrası için bir hazırlık görülüyor.

5 binin üzerinde kaldıkça yukarı potansiyel için daima bir kapı açık. 5 bin 50 üzerinde hedefimiz 5 bin 150''yi gösteriyor ama benim kastım daha çok seçim sonrası için yeni bir hikaye yazılmaya başlamasıyla birlikte Türkiye''de Borsa İstanbul da çok daha güzel noktalara gidecektir. 

Dönüp New York borsasına baktığımızda da Amerikan Hazine Bakanı Janet Yellen''ın açıklamaları önemliydi. Önceki gün ''bütün mevduatların garanti altında olmayacağını'' söyleyip piyasaları olumsuz etkilemişti ama dünkü açıklamalarda da Federal Kurtarma Programı''nın devreye girebileceğini söyleyerek klasik ''tavşan kaç, tazıya tut'' şeklinde bir tavır sergiledi. Buna bağlı olarak da Dow Jones 32 binin üstünde kapanış gerçekleştirdi. 

Cuma günü için dediğimiz gibi 5 bin 50 üzerinde 5 bin 150 ama yatırımcıların yine 5 bin seviyesine dikkat etmeleri lazım.


Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar