Borsa İstanbul'da FED ve Merkez Bankası'nın etkisi nasıl olacak? Evren Devrim Zelyut uyardı

Borsa İstanbul'da FED ve Merkez Bankası'nın etkisi nasıl olacak? Evren Devrim Zelyut uyardı
Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgili ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul açılışı için dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

GÜNBOYU-RAHİME ÖZBEY

FED faiz kararının açıklanması sonrası piyasaların ne yöne hareket edeceği merak konusu olurken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, borsa ve piyasa ile ilgili görüşlerini açıkladı. 

"Bütün ulusumuza hayırlı ramazanlar diliyorum. Umarım bu ramazanı güzel bir şekilde hep beraber geçiririz" diyerek sözlerine başlayan Evren Devrim Zelyut Borsa İstanbul için önemli uyarılarda bulundu.

Zelyut, "Piyasalara dönüp baktığımızda dünün en önemli olayı biliyorsunuz Amerikan Merkez Bankası''nın bir faiz kararı vardı. Bu çok önemliydi. Bu karar açıklanırken Hazine Bakanı Janet Yellen hazinede yaptığı konuşmada ‘Tüm mevduatlara garanti düşünmüyoruz’ deyince, bu haber New York borsasını olumsuz etkiledi. Aynı zamanda Powell''ın verdiği Şahin mesajlar da enflasyonda yüzde iki hedefe bağlı olduklarını ve faiz artırmaya devam edeceklerini söyleyince 32 bin 500''den Dow Jones endeksi 32 bine geriledi" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI KARARI

Evren Devrim Zelyut, "Bugün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın da bir kararı olacak. Orada faizi sabit bırakmasını değerlendiriyoruz. Buna bağlı olarak dış piyasalarda hisseler negatif değerler aldı. Dönüp bugüne baktığımızda, Amerikan vadelilerinin pozitif olduğunu görüyoruz. Bunun sebebi de FED''in vardığı nokta itibariyle 5''e ulaşmış olması bu yıl. FED üyeleri beş nokta birlik bir tavan beklentileri var. Dolayısıyla bu yıl artık daha fazla bir faizle yukarı hareket olmayacağına dair beklentiler var ama bu yine de Asya piyasalarını satış baskısı altında tutuyor" dedi.

BU SEVİYELERE DİKKAT!

Borsa İstanbul ile ilgili de görüşlerini açıklayan Zelyut, şöyle devam etti:

"Dönüp Borsa İstanbul''a baktığımızda biz dün güç bela 5 binin üstüne çıktık. Yani tam beş binin üstünde duruyoruz ki burası önemli bir kavşak. 5 binin üzerinde tutunabilirsek biz, 5 bin 150 doğru hareket devam eder ama 5 binin üzerinde tutunamazsak da yine dünkü 4 bin 950''ye doğru bir geri çekilme burada bir taban oluşturma karşımıza gelecek. 4 bin 900''e yatırımcılar dikkat etsin. Burası kırılırsa 4 bin 750''ye kadar düşebilir. O yüzden 5 bin seviyesi bugün bizim için oldukça önemli olacak."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar