Temmuz zammı onlara da yansıdı: Sosyal yardımlara zam

Temmuz zammı onlara da yansıdı: Sosyal yardımlara zam
Asgari ücret, emekli, memur aylıklarına zam gelmişti. Sosyal yardımlarda da artış yaşandı. Bu sosyal yardımlar arasında olan evde bakım aylığı da zamlı yatacak. İşte detaylar…

SOSYAL YARDIMLARA ZAM!

Maaşlara zam yapıldığı gibi pek çok sosyal yardıma da zam yapıldı. Engelli maaşı ya da halk arasında bilinen adı ile evde bakım maaşı da zamlandı. Temmuz ayında bu haktan almaya hak kazanan kişilere zamlı maaşları yatırılacak.

Engelli aylığı almak isteyen kişiler için başvuru rapor alınarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına yapılır. Yaşanılan il ve ilçede ikametgahın bağlı olduğu adreste yer alan vakıfa başvuru yapılması yeterlidir Sonrasında ise muhtaçlık durumuna göre başvuru değerlendirilir ve aranılan şartların taşınması koşulu ile evde bakım maaşı aylığı bağlanır.

NE KADAR ARTIŞ YAŞANDI

5 bin 500 TL olarak belirlenen yeni asgari ücret maaşı sonrasında yüzde 40 ila 69 arasında engelli raporu olan bireyler için engelli aylığı maaşı 1.124 TL olarak ödenirken yüzde 70 ve üzerinde engelli raporu olan kişiler için ödenen tutar ise 1.687 TL olarak ilan edildi. Evde olan engelli yakınına bakan kişilere yani engelli çocuğu olan anne ve babalara ödenen rakam ise 1.124 TL olarak ilan edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar