İş arayanlara büyük destek! Devlet senede 3 defa 1650 TL hesaplara yatıracak

İş arayanlara büyük destek! Devlet senede 3 defa 1650 TL hesaplara yatıracak
Devlet tarafından sosyal yardım projesine yeni yardımların eklenmesine devam ediliyor. Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesinin yapılmasına devam ettiğini belirtti. Bunların içinde iş arayanlar için yapılacak yardım da yer alıyor. Senede 3 defa hesaplara yatacak olan yardımın detayları ise şöyle...

SENEDE 3 DEFA HESAPLARA YATACAK! İŞ ARAYANLARA 1650 TL DESTEK

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için 50 tane sosyal yardım programının aktif olarak yürütülüyor. Aile, kadın, çocuk, eğitim, yaşlıları ve işsizleri kapsayan sosyal yardımlara yenileri de eklenmeye devam ediyor. Son olarak iş arayanlar için de destek programın yürütüldüğü belirtildi. İşte yılda 3 kez hesaplara yatacak olan yardımın detayları...

İŞ ARAYANLARA 1650 TL NAKİT DESTEK

Çalışabilecek durumda olup da iş görüşmelerine yapabilecek vatandaşlar için devlet yardım elini uzatıyor. Yılda azami 3 kere olacak şekilde her ay net asgari ücret tutarının maksimum yüzde 10’u kadar yardım yapıldığı belirtildi. Buna göre vatandaşın hesabına yılda 3 kere olmak üzere toplamda 1650 TL yardım desteği yapılıyor.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Devlet hanelere doğal gaz desteği olarak 900 – 2500 tl arasında yardım yapılacağını da belirtti. Bunun yanın sıra kronik hastası ve yaşam destek cihazına bağlı olan kişilere ek olarak yüzde 5 oranında fazla ödeme yapılıyor.

EŞİNİ KAYBEDEN KADINLARA 1000 TL

Eşini kaybeden ve maddi açıdan destek ihtiyacı olan kadınlara da sosyal yardım kapsamında 1000 TL yardım yapıldığı bu yardımında iki ayda bir olarak yapılacağı da belirtildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar