Meksika’daki üniversitelerde Filistin protestosu sürüyor

Meksika’daki üniversitelerde Filistin protestosu sürüyor
Meksika'daki üniversitelerde Filistin'e destek amacıyla başlayan protesto ve dayanışma hareketleri devam ediyor.

ABD'deki Columbia Üniversitesi'nde başlayan Filistin'e destek ve İsrail'e tepki eylemleri dünya genelinde yankı bulurken, Fransa'dan sonra Meksika'da da benzer protestolar yükselmeye devam ediyor. Başkent Mexico City'deki Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nde (UNAM) öğrenciler, üniversite bahçesinde kamp kurarak Filistin'deki insan hakları ihlallerine karşı tepkilerini dile getirdi.

Protestoların merkezinde, Filistin'de yaşanan soykırımın sona ermesi ve Meksika'nın İsrail ile diplomatik ve ticari ilişkilerini kesmesi talepleri yer alıyor. Öğrenciler ayrıca, ABD ve Fransa'daki üniversitelerde Filistin'e destek gösterileri sırasında kurulan kampların şiddetle bastırılmasının da sona ermesini istiyor.

aw196571-05.jpg

Kamp alanına İsrail karşıtı pankartlar asılırken, öğrenciler UNAM'ın İsrail ile olan işbirliklerini kesmesi gerektiğini savunuyor. Katılımcılar, Meksika hükümetinin İsrail ile ilişkilerini kesene kadar protestolarını sürdüreceklerini açıkladı.

Kampın içinde en az 20 çadır bulunurken, ilerleyen günlerde daha fazla çadırın kurulması bekleniyor. UNAM Rektörlüğü önünde kurulan kampa katılan bir öğrenci, "Filistin halkının kurtuluşu daha fazla ertelenemez" diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

aw196571-03.jpg

Bu eylemler, Meksika'nın en prestijli üniversitelerinden biri olan UNAM'da geniş çaplı bir destek ve dayanışma hareketine dönüşmüş durumda. Öğrenciler, seslerini yükselterek Filistin halkının haklarını savunma konusunda kararlı olduklarını belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar