Et yiyemeyen onu yiyordu, şimdi rüyasında bile göremeyecek! Etiketi görenler arkasına bakmadan kaçıyor

Et yiyemeyen onu yiyordu, şimdi rüyasında bile göremeyecek! Etiketi görenler arkasına bakmadan kaçıyor
Et yiyemeyen vatandaşlar onu yiyordu, artık rüyasında bile göremeyecekler. Fiyatlar öyle bir uçtu ki etiketi görenler arkasına bakmadan kaçıyor.

Dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları, üretici ve tüketicinin yakından takip ettiği konu haline geldi. Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin her hafta açıkladığı fiyatlar, geçtiğimiz haftaya kıyasla rekor seviyelere ulaştı. Kasaplara yansıyıp yansımayacağı ise merak konusu. İşte güncel et fiyatları...

FİYATLAR COŞTUKÇA COŞUYOR

Dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları, son haftalarda istikrarlı seyretmesine rağmen, bu hafta rekor seviyede artış kaydetti. Geçen hafta daha düşük olan dana ve kuzu karkas et kesim fiyatları, bu hafta önemli bir yükseliş gösterdi. Dana karkas et kesim fiyatında 20,14 TL'lik bir artış yaşandı. Fiyatlar bölgesel farklılıklar gösterirken, en dikkat çekici artışın Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleştiği görülüyor; kırmızı et fiyatı burada 283,40 TL'ye yükseldi.

KUZU KARKAS 14,56 TL’YE ÇIKTI

Kuzu karkas et kesim fiyatları her geçen hafta artmaya devam ediyor. Yeni haftaya 14,56 TL'lik bir artışla başladı.

FİYAT ARTIŞININ NEDENİ BELLİ OLDU

Ciğer fiyatlarındaki artış, maliyetlerin yükselmesi ve arz-talep dengesizliği nedeniyle gerçekleşiyor. Şanlıurfa'daki bir ciğerci esnafı, et fiyatlarındaki artışın işlerini olumsuz etkilediğini ve ciğer fiyatlarının da ciddi bir yükseliş gösterdiğini belirtiyor. Bu zamların ardından alım gücünün düştüğünü ifade eden esnaf, devletin müdahalesini ve alınan zamların düşürülmesini talep ediyor. Ciğerin kilosundaki fiyatın 380 TL'ye çıkması, esnafın zor durumda kalmasına neden olurken, porsiyon başına yapılan zamların alım gücünü ciddi şekilde etkilediği vurgulanıyor.

DANA KARKAS KESİM FİYATI NE KADAR OLDU?

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, dana karkas et kesim fiyatının 20,14 TL artarak haftayı 269,18 TL'den kapattığını açıkladı. Geçen aya göre dana karkas et kesim fiyatında görülen değişim oranı ise %16 olarak kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar