Eskişehirspor'u bu hale getirenler utansın... Parasızlıktan formasını veremedi

Eskişehirspor'u bu hale getirenler utansın... Parasızlıktan formasını veremedi
Rizesporlu Braian Samudio, maçtan sonra Eskişehirspor'un 16 yaşındaki futbolcusu Buğra Çağlıyan ile forma değiştirmek istedi. Buğra, başka forması olmadığı için formasını Samudio'ya veremedi.

Türkiye Kupası 5. Tur eleme karşılaşmalarında Süper Lig ekibi Rizespor kendi sahasında Eskişehirspor’u 3-0 yenerek bir üst tura adını yazdırdı

FORMASINI VEREMEDİ

Öte yandan maçta 3 golden daha çok dikkat çeken başka bir olay yaşandı.

Eskişehirsporlu 16 yaşındaki futbolcu Buğra Çağlıyan, Rizespor'a 3-0 yenildikleri kupa maçından sonra formasını değiştirmek isteyen Samudio'ya maddi anlamda kötü günler geçiren kulübünün tasarruf yapmak için forma değiştirmeye izin vermediğini anlatmaya çalıştı. Durumu ilk başta anlayamayan Samudio önce şaşkınlık yaşadı ancak sonrasında formasını Buğra'ya verdi.

Bu anlar sosyal medyada büyük üzüntüyle karşılandı.


"CEBİMDEN ÖDEYECEĞİM"

Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var da maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandu: 

Kulübümüzün yaşadığı mali sorunlar var. Buna önlem için bir karar alındı, 'forma veren cebinden öder' diye. Çocuklar 16-17 yaşında, 250 lira onlar için ciddi para. Buğra, Samudio’ya, 'Sana formayı verirsem benden 250 lira kesilir' demek istedi. Samudio'ya formayı yolladık, 250 lirayı da Buğra adına ben cebimden ödeyeceğim."

ESKİŞEHİRSPOR'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan olayın ardından Eskişehirspor'dan yapılan açıklamada, "Bugün oynadğımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrasında rakip takım oyuncusu Samudio ile oyuncumuz Buğra Çağlıyan arasında oluşan görüntülerde, forma verip vermeme kararı tamamen her zaman olduğu gibi oyuncularımızındır. Nitekim, oyuncumuzun formasını maç sonrasında Samudio'ya ulaştırdığı bilgisini almış bulunmaktayız. Kulübümüzde malzeme konusunda bir eksiklik yaşanmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar