Açlıktan ölen 6 yaşındaki Elif’in babaannesi tutuklandı!

Açlıktan ölen 6 yaşındaki Elif’in babaannesi tutuklandı!
Eskişehir'de yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeniyle hayatını kaybeden 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik olayında yeni bir gelişme yaşandı. Amca ve halanın tutuklanmasının ardından babaanne de tutuklandı.

AÇLIKTAN ÖLMÜŞTÜ: ELİF NUR TİFTİK DAVASINDA YENİ GELİŞME!

6 yaşında açlık nedeniyle hayatını kaybeden minik Elif Nur ülke gündemine oturmuş ailesi ise büyük tepki toplamıştı. Elif Nur’un ölümünün ardından soruşturma başlatılmıştı. O davada hakkında yakalama kararı çıkarılan babaanne de tutuklandı.

Babaanne Cihangül Kurumlu, polis ekiplerince Fevziçakmak Mahallesi''nde yakalandı. Gözaltına alınan kadın yapılan işlemlerin ardından tutuklandı.

SOLUNUM YETMEZLİĞİ VE KUSMA ŞİKAYETİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi''nde oturan Sibel ve Gökhan Tiftik çifti, bir süre önce tutuklandı. Çocukları Elif Nur, Yiğit (9) ve Metin (12) ise halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu''nun yaşadığı eve bırakıldı. Elif Nur, 14 Aralık''ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi''ne kaldırılan Elif Nur, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

 

 

ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULUNDU

Şüpheli görülen Elif Nur''un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, polis tarafından gözaltına alınırken, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“ÇOCUKLARI HER ÇIKTIĞINDA İŞKENCE YAPMIŞ”

Ölen Tiftik''in cenazesinde konuşan akrabası Gamze Akkoyun çocukların kaldığı alanı "Rutubet o kadar ağırdı ki hiçbir insan orada kalamaz" diyerek anlattı. Çocukların babaannelerinin yanında kaldığı süre boyunca eziyet gördüğünü ve aç bırakıldığını iddia eden akrabaları Akkoyun, "Anne ve baba birbirinin amca çocukları. Çocukların velayetini baksın diye babasının isteği üzerine babaanneye vermişler. Çocukları eve kapatmış, hiçbir şekilde dışarıya çıkartmamış. Aylarca 3 kardeş bir odada kilitli bir şekilde kalmış. Kapının üzerine zil takmışlar. Halısı bile olmayan boş bir odanın içindeymiş çocuklar. Oda komple rutubetli. Perdeyi tuttum ellerim ıslandı. Rutubet o kadar ağırdı ki hiçbir insan orada kalamaz. Çocukların kapısına koyunların boynuna asılan zillerden takmışlar. Kapı açılınca duymak için, çocuklar bir yere kaçmasın gitmesin diye. Çocuklara her çıktığında işkence yapmış. Bu çocuk açlık ve işkenceden dolayı öldü. Biz de bilmiyoruz kaç aydır öyle olduklarını" ifadelerini kullandı.

 

“BİZİ BİR ODAYA KİLİTLİYOR 4 GÜN ODADAN ÇIKARTMIYOR”

Nur Elif Tiftik''in hayatını kaybetmesiyle diğer çocukların hayatının kurtulduğunu söyleyen Akkoyun, "Bu çocuğun ölümü öbür çocukları kurtardı. İki kardeşi kurtardı. Bu çocuk ölmeseydi öbür çocuk da ölmek üzereydi. 2-3 gün daha dursaydı ölecekti. Bu çocukları biz kaçırdık. Çocuklara 2 kaşık çorba ve meyve suyu içirdik. Çocuklar istifra etmeye başladı. Elleri yüzleri mordu. Darp izleri vardı. Ambulansı çağırıp direkt hastaneye gönderdik. Hastanede de durumlarını düzeltmek için serumla beslediler. Normal beslenemiyorlardı, mideleri küçülmüş. Çocuğa sordum "Ne oldu size böyle?" dedim. ''Abla bizi bir odaya kilitliyor. Bizi 3-4 gün odadan çıkartmıyor. Yarım parça ekmek veriyor, onu da iki kardeş bölüşüp yiyorduk. Ben erkek olduğum için çişimi pet şişeye yapıyordum. Büyük tuvaletimi üzerime yapıyordum'' dedi. Ölen kız da kakasını sürekli üzerine yapıyormuş. Altı tahriş içindeymiş. Bu çocuk bu şekilde öldü. Ebesi tarafından öldürüldü. Darp ve açlık sonucunda öldü. Başka bir şey yok" diye konuştu" dedi. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar