Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan ile buluştu

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan ile buluştu
Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. AKP'ye yakın kaynaklar, geçtiğimiz günlerde Reuters'a yaptıkları açıklamada, seçimlerin ardından ekonomide AKP'nin eskiye dönüş sinyalleri vereceğini ve ekonomi yönetimi için Şimşek isminin konuşulduğunu belirtmişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın, eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek''i AKP Genel Merkez binasına davet ettiği iddia edildi.

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel''in aktardığı bilgilere göre eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Merkezi''ne davet edildi.

Daveti geri çevirmeyen Şimşek, yaklaşık bir saat önce binaya giriş yaparak Erdoğan ile görüşmeye başladı. 

REUTERS EKONOMİNİN BAŞINA GEÇECEĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

AKP iktidarının ilk yıllarında ekonomi yönetiminden sorumlu olan Ali Babacan ve sonrasında klasik iktisat hamlelerini benimseyerek Maliye Bakanlığı görevi yürüten Mehmet Şimşek''in yaklaşımının, AKP''nin 14 Mayıs seçimlerini kazanması halinde yeni dönemde yeniden ekonomiye hakim olacağı iddia edilmişti.

Dünyaca ünlü Reuters ajansına konuşan AKP''li kaynaklar, Mehmet Şimşek ismini işaret ederek, ekonomide ''ortodoks politikalar'' olarak bilinen kurallara geri dönüleceğini belirtmişti. Söz konusu iddialara ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut''tan yalanlama gecikmedi.

Bulut, sürdürülen mevcut ekonomik politikaların devam ettirileceğini ifade ederek, Reuters''ı Türkiye''ye yön vermeye çalışmakla suçlamıştı. 

"MEHMET ŞİMŞEK AKP''DE SİYASET YAPMAYI REDDETTİ"

Toplantının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

Çelik, "Mehmet Şimşek aktif siyasette yer almayı düşünmüyor ama her türlü desteği verecek" dedi. AK Parti Sözcüsü, ittifak görüşmeleri için ise, "Sayın Cumhurbaşkanımıza destek beyan eden tüm siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından bir açıklama da kulis bilgileri paylaşması ile tanınan gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş''tan geldi. Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mehmet Şimşek de AKP’de siyaset yapmayı reddetti." şeklinde konuştu. 




 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar