Eski Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil'den TFF'ye tam destek

Eski Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil'den TFF'ye tam destek
Eski Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TFF'nin 1959 yılı öncesi şampiyonluklar için komisyon kurma projesi hakkında konuştu.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Göztepe'nin eski sahibi ve eski Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 1959 yılında Türkiye 1'inci Futbol Ligi olarak başlayan ve Süper Lig olarak devam eden ligin, 1959 öncesi ve sonrasındaki başarı kriterleri ile resmi statüsünü değerlendirmek üzere özel bir komisyon oluşturulmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Sepil şunları söyledi:

"TFF'nin 1959 yılı öncesinde kazanılan şampiyonlukların araştırılması için komisyon kurmasını destekliyorum. Uzun zamandır tartışılan bu konunun uzmanlar tarafından incelenip sonuçlandırılması 1950'de şampiyon olmuş Göztepemiz için önemlidir. Bu karara verilen tepkileri anlamak mümkün değildir. Bu bir adalet arayışıdır ve çıkacak karara herkesin saygı göstermesi gerekir. Aynı konunun devamı olarak da şampiyonluğumuz tasdik edildiği takdirde ilk işim Futbol Federasyonu'na müracaat edip yayın havuzunda şampiyon takımlara yapılan ödemelerin iptal edilmesini talep edeceğim. Başarıya göre dağıtım yapılması dünya standartıdır. Ancak hiçbir futbol ülkesinde geçmiş şampiyonluklara göre ödeme yapılmamaktadır. Dünya futbolunda rekabetin eşitlenmesi için çalışmalar yapılırken Türk futbolunda bu şekilde bir ayrılığın olması saçmalıktan başka hiçbir şey değildir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar