Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatından açıklama: Darbe iması yok

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatından açıklama: Darbe iması yok
Muhalefet partilerinin erken seçim çağrısında bulunduğu bir dönemde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un '27 Mayıs' darbesine ilişkin verdiği bir örnek büyük yankı uyandırmıştı. İlker Başbuğ’un avukatı, konuya ilişkin olarak söyleşiden farklı sonuçlar çıkarılmaya çalışıldığını belirterek darbe imasının yapılmadığını söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda “Adnan Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” demişti.

Başbuğ'un darbe imasının yapılmadığını söyleyen avukat İlkay Sezer, "Müvekkilimiz Sayın Başbuğ, 15Temmuz darbe girişimi de dahil darbelere her zaman karşı çıkmış, her platformda bu görüşünü açıklamış birisidir.

"FARKLI SONUÇLAR ÇIKARILIYOR"

27 Mayıs'ı Cumhuriyet’in getirdiği siyasal sisteme vurulan ilk darbe ve daha sonra yaşanılan askeri müdahaleler üzerinde önemli tesirler yarattığının altını çizen bir söyleşiden bugün farklı sonuçlar çıkartılmaya çalışılması yakın geçmişteki asılsız suçlamaları akla getirmektedir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar