Eski Başbakandan kaybolan bornoz ve terliğin parası istendi

Eski Başbakandan kaybolan bornoz ve terliğin parası istendi
İngiltere eski başbakanı Liz Truss'tan, görev başında devletin idaresindeki malikâneyi kullandığı sırada, kaybolan bornozla terliğin ve tüketilen yiyecek içeceğin parasının iadesi istendi.

DAMLA BAYLAN/GÜNBOYU

İngiltere''nn eski başbakanı Liz Truss''tan, iktidara geldiği dönemde kaldığı malikanesinde kaybolan bornozla terliğin ve tüketilen yiyecek içeceğin parası istenildi.

15 Eylül 2021 ile 6 Eylül 2022 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı, 6 Eylül 2022 ile 25 Ekim 2022 tarihleri arasında ise 45 gün başbakanlık yapan 47 yaşındaki Liz Truss, bir hükümet krizi sırasında istifasını vermişti. Liz Truss’a geçen yaz dışişleri bakanıyken kullandığı devletin idaresindeki Chevening malikânesinde kaybolan eşyalar nedeniyle 12 bin sterlinlik (293 bin TL) fatura gönderildiği açıklandı.

En kısa süreli başbakan olarak İngiltere tarihine geçen Truss''a ilişkin yakın bir kaynak, “Truss, Chevening’i başbakanlık binası gibi kullandı ve yakın çevresiyle akşamları genellikle partilere dönüşen toplantılar düzenledi. Bina personeli, kabine ofisine malikânedeki havlu, bornoz ve terlik gibi eşyaların bu süre içinde kaybolduğunu bildirdi. Bu nedenle Truss’tan masrafı karşılaması istendi” dedi.

Yetikililer tarafından masrafların devlet işleriyle bağlantılı olmadığını, partisinin siyasi faaliyetleri nedeniyle yapıldığını söylediği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar