Esenyurt'ta tekel bayiyi basıp 2 kişiyi öldürmüşlerdi: İstenilen ceza belli oldu

Esenyurt'ta tekel bayiyi basıp 2 kişiyi öldürmüşlerdi: İstenilen ceza belli oldu
Esenyurt'ta temmuz ayında 2 kişinin hayatını kaybettiği tekel bayii cinayetine ilişkin soruşturma tamamlanarak fezleke hazırlandı. Şüpheliler hakkında istenen ceza belli oldu. İşte detaylar...

Esenyurt'ta temmuz ayında Yunus Emre Erzan ve Batuhan Bayındır’ın hayatını kaybettiği tekel bayii baskınına ilişkin soruşturma tamamlanarak fezleke hazırlandı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen fezlekede, 28 Temmuz günü gece saat 23.20 sıralarında Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'deki Baray Tekel-Gold Park Şarküteri isimli iş yerinde meydana gelen olay en ince ayrıntısına kadar anlatıldı.

657ea7d21e689294-w1200xh629.jpg

NELER OLMUŞTU?

Güzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da tekel bayisine giden bir grup kişi burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen ile yanında bulunan Batuhan Bayındır ve Yusuf Erzen'e ateş etmişti.

Şüpheliler olay yerinden kaçmış, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatlarını kaybetmişti.

Olayın ardından kaçan şüpheliler ve bunlara yardım ettikleri belirlenen şahıslar gözaltına alınmıştı. Murat Özer'in de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmış, 5 kişi de serbest bırakılmıştı.

660x310-tekel-bayi-dehsetinde-istenen-cezalar-belli-oldu-2-kisi-hayatini-kaybetmisti-1702795439886.webp

İKİ AİLE ARASINDA BORÇ MESELESİNDEN DOLAYI HUSUMET BULUNDUĞU BELİRTİLDİ

Yapılan soruşturmada maktul Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen'in şirketi ile şüpheliler Murat, Tarık ve Servet Özer'in şirketleri arasında borç meselesinden dolayı husumet olduğu belirtildi. Cinayetten önce yapılan hakaret içeren sosyal medya paylaşımları da dava dosyasına girdi.

0x0-tekel-bayi-dehsetinde-istenen-cezalar-belli-oldu-2-kisi-hayatini-kaybetmisti-1702795455048.webp

MAKTULÜN AİLESİ TAZMİNATLARINI ALDIKLARINI SÖYLEYEREK ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Olay sonrasında şüpheliler Murat, Tarık, Azat ve Servet Özer’in yaralı olan şüpheli Murat Özer’i tedavi ettirmek için bir hastaneye gittikleri, polis gelmeden önce şüpheliler Tarık, Azat ve Servet Özer’in hastaneden kaçtıkları da fezlekede yer aldı. Öte yandan maktul Batuhan Bayındır'ın annesi, babası ve kız kardeşinin maddi ve manevi tazminat aldıklarını söyleyerek şikayetlerinden vazgeçtikleri fezlekede açıklandı.

657ea7c8128e0844-w1200xh675.jpg

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Fezlekede şüpheliler Tarık, Murat, Azat, ve Servet Özer’in ‘tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme’, ‘kasten öldürme’, ‘tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘birden fazla kişiyle silahla tehdit’ ve 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 16 yıl 6 aydan 31 yıl 9 aya kadar hapis ile cezalandırılmaları talep edildi. Diğer 5 şüphelinin ise değişen oranlarda hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar