Tarikat ve Cemaat tartışması Meclis'i karıştırdı: Çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar

Tarikat ve Cemaat tartışması Meclis'i karıştırdı: Çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu'nda; Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğim." dedi. İşte detaylar...

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri hala devam ediyor. Genel Kurul'da bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçesi üzerine milletvekillerinin konuşmalarının bitirmesinin ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şunları söyledi:

"KUŞATICI BİR DİL KULLANMAYA ÇABA SARF EDİYORUZ"

"2023-2024 eğitim ve öğretim yılı açısından resmi ve özel okullarda 20 milyona yakın öğrencimiz, 1 milyon 200 bine yakın öğretmenimiz var. Biz 86 milyon insanın tamamını kuşatıcı bir dil kullanmaya çaba sarf ediyoruz. Sizin TBMM'nin saygıdeğer vekili olarak kabul etmediğiniz gelişmeler için OECD PISA raporundan raporlar okuyacağım. Bir; 10 yıldan uzun bir süre boyunca çoğu alanda iyileşme gösteren az sayıda ülkelerden bir tanesi Türkiye'dir diyor. İki; Türkiye OECD ülkeleriyle arasındaki farkı kapatıyor. Üç; son 20 yılda Türkiye matematik ve fen alanlarında istikrarlı bir şekilde ilerleme sağlayan 4 ülkeden biridir. Ayrıca Birlemiş Milletler UNDP'nin 2022 İnsani Gelişme Raporu'na göre; insani gelişme endeksinde yer alan 191 ülke arasında 48'inci sıraya yerleşerek, endeks sıralamasındaki en yüksek kategori olan Çok Yüksek İnsani Gelişme kategorisinde üst üste üçüncü defa yer almıştır.

"SİZİN 'TARİKAT, CEMAAT' DEDİĞİNİZ, BİZİM 'STK' DEDİĞİMİZ YAPILARLA TOPLASANIZ ON TANE PROTOKOLÜMÜZ VARDIR"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı itibariyle 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK'larla, 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a kadar bir sürü STK'yla. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz var. Ben bu protokollerle bize destek olanlara teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Siz bunun için onlardan rahatsızsınız. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza, insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar