Hatay’da ‘uzlaşı şart’ diyerek açıkladı: Özgür Özel, Lütfü Savaş için hangi partilerden destek istedi

Hatay’da ‘uzlaşı şart’ diyerek açıkladı: Özgür Özel, Lütfü Savaş için hangi partilerden destek istedi
Hatay’da tartışmalara neden olan Lütfü Savaş krizi son buldu. Dün gece geç saatlere kadar süren görüşmelerden sonra Savaş’la yola devam kararı alan CHP lideri Özgür Özel, kent uzlaşısı formülünü hatırlatarak partilerden destek istedi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP lideri Özgür Özel, dün gerçekleştirilen grup toplantısında, Hatay'da Lütfü Savaş ile devam edeceklerini duyurdu. Meclis'te bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Özel, Hatay'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, "Anketler, kentte bir 'Hatay ittifakı'na ihtiyaç olduğunu gösteriyor. 3-4 puanlık bir fark var. Bazen önde olduğumuzu bazen geride olduğumuzu gösteriyor. Çünkü çok duygusal bir durum var. Hatay'da AKP ile CHP arasındaki yarışta TİP, DEM Parti ve diğer sol partiler taraf seçerse seçimi kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

Özel, Lütfü Savaş ile detaylı bir değerlendirme yaptıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Pek çok siyasi parti ile görüşme yaptım, başkan da yaptı. Lütfü Savaş'ı dışarıda bırakmayacak bir formüle ihtiyaç vardı. Biz sadece kendi oyumuzla yüzde 25 alırız. Önceki gece Lütfü Savaş ile bir kez daha oturduk. Devam kararı verdik. AKP'nin karşısında en güçlü seçenek olarak bir başka alternatif yok orada. Önümüzdeki günlerde Hatay'da kent uzlaşısını yapacak temasları da yaptık. Birkaç adım ve süreç içinde semerelerini alacağız. Gördüğüm kadarıyla hiçbir şey olmazsa seçimde kafa kafayız. Ama ben Hatay'ın sandığa giderken seçimi bize kazandıracağını düşünüyorum.”

“HATAY İÇİN UZLAŞI OLABİLİR”

Savaş'ın süreçte yıprandığıyla ilgili değerlendirmeleri de yapan Özel, "Savaş tepki gösteren seçmenin gönlünü alırsa anket kazandığını gösteriyor. MYK salonunda 40 kişilik toplantı yaptık, bir kişi Lütfü Savaş dışında bir seçenek dile getirmedi. 'Bu seçim alınır' dediler. Biz de 'Alın o zaman' dedik. 1 Nisan'dan sonrasına sürpriz olmaz" şeklinde konuştu. Savaş'ın TİP'le uzlaşı sonucu aday olmadığını da aktaran Özel, ileride Hatay için bir uzlaşının olabileceğini belirtti.

"DEM PARTİ İLE PROTOKOL İMZALANMADI"

DEM Parti ile yapılan kent uzlaşısı görüşmelerine de değinen Özel, DEM Parti ile imzalanan bir protokol olmadığını, sadece ortak bir adayda uzlaşma kararı aldıkları yerler olduğunu söyledi. İktidardan gelen "DEM'le anlaştılar" sözlerine gönderme yapan Özel, "Düne kadar Mersin'de Adana'da anlaştık deniyordu. Nerede anlaştık? İşte aday çıkarttılar. Şimdi demli çayları içme zamanı Erdoğan ve Bahçeli'de" dedi.

"MUHALEFETE MUHALEFET YAPMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İYİ Parti ile diğer ittifak ortaklarıyla işbirliği çabalarının karşılık bulmadığını söyleyen Özel, "Seçmen reflekslerinde bir değişiklik yok. Seçmenin Saray'a, Bahçeli'ye itirazı devam ediyor. Beyaz çiçeği aldım gittim ama eski ortakları ittifak yapmaya razı edemedim. Muhalefete muhalefet yapmamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar