Esenyurt'ta İsrail karşıtı bir grup tekbir getirerek Starbucks taşladı

Esenyurt'ta İsrail karşıtı bir grup tekbir getirerek Starbucks taşladı
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına destek verdiği iddiası ile sert şekilde eleştirilen ve boykot listelerine alınan kahve zinciri Starbucks'a yönelik saldırılar devam ediyor.

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail vatandaşlarına yönelik saldırıları ile tırmanan gerilim, İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin haftalardır yürüttüğü hava saldırıları ve son olarak Gazze'ye yönelik başlattığı kara harekatı ile tavan yapmış durumda.

Dünya genelinde birçok firma, sahiplik yapıları ve İsrail devletine destek verdikleri iddiası ile boykot edilirken, Türkiye'de en sert tepkiyi alan şirketlerden biri kahve zinciri Starbucks oldu.

TEKBİR GETİREREK STARBUCKS ŞUBESİNE SALDIRDILAR

Türkiye'de 700'e yakın şubesi bulunan dünyaca ünlü kahve zinciri, AKP Gençlik Kolları dahil olmak üzere birçok siyasi oluşum tarafından boykot edilirken, geçtiğimiz günlerde Starbucks'a ait şubelere Diyarbakır ve Mersin'de saldırılar gerçekleşmişti.

Son olarak bir grup tarafından İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan Starbucks'a saldırı yapıldı. Saldırganlar, tekbir sesleri ile kahve zincirinin camlarına taşlı saldırı gerçekleştirirken, ilk belirlemelere göre saldırıda yaşanan hasar maddi kayıplarla sınırlı kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar