Ermenistan askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı: Gerilim yeniden tırmanıyor!

Ermenistan askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı: Gerilim yeniden tırmanıyor!
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı açıklamada, Ermenistan ordusuna ait birliklerin Azerbaycan mevzilerine ateş açtığı belirtildi.

Ermenistan'ın bölgedeki provokatif eylemlerine devam ettiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, yerel saatle 18.30-22.05 saatleri arasında Ermenistan birliklerinin Çemberek ilinin Cil, Basargeçer ilinin Güneşli ve Gorus ilinin Hoznavar yerleşim birimleri istikametindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Gedebey ilinin Eyriveng, Kelbecer ilinin Cemilli ve Laçın ilinin Hacılar yerleşkelerindeki mevzilere toplamda 16 kez ateş açtığı ifade edildi. Açıklamada, bu saldırıların ardından Azerbaycan askerlerinin Ermeni silahlı gruplarına karşı gerekli önlemleri aldığı belirtildi.

6.jpg

Ayrıca, Ermeni silahlı gruplarının 2 gün önce de Azerbaycan mevzilerine 30 kez ateş açarak ateşkesi ihlal ettiği kaydedildi. Bu durum, bölgedeki gerilimi artıran ve ateşkes anlaşmalarını ciddi şekilde ihlal eden bir gelişme olarak değerlendirildi. Azerbaycan, uluslararası toplumdan Ermenistan'ı bu tür saldırıları durdurmaya ve barışı korumaya çağırdı. Azerbaycan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceği vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar