Ermeni diasporasının hedef gösterdiği Atatürk filmine Bakan Yardımcısından tek cümlelik Fransızca yanıt

Ermeni diasporasının hedef gösterdiği Atatürk filmine Bakan Yardımcısından tek cümlelik Fransızca yanıt
Ermeni lobisinin etkisiyle Disney Plus'ta yayınlanması planlanan Atatürk dizisi iptal edilmişti. Ancak, dizi iki bölüm halinde sinemalarda gösterime girince, Ermeni lobisi Fransa ve benzeri ülkelerde Atatürk filmine karşı bir kampanya başlatıldı. Bu duruma Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Fransızca tek bir cümle ile cevap verdi.

Disney Plus, 2023 yılında Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu "Atatürk" dizisini yayınlama kararı almış ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Ancak, film sinemalarda iki bölüm halinde gösterime girdi ve ikinci bölüm hala Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde vizyonda devam etmektedir.

Fransa'da faaliyet gösteren Comité de Défense de la Cause Arménienne (CDCA - Ermeni Davasını Savunma Komitesi), Atatürk filmine karşı çıktı. Lobinin rahatsızlığı, Hitler'i Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir tutmaya çalışmasıyla doruğa çıktı. Lobinin açıklamasında, "Tüm hak savunucularını Ermeni nefretine karşı çıkmaya çağırıyoruz." denildi.

Ermeni lobisine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan jet hızında bir yanıt geldi. Mumcu, Ermeni lobisinin paylaşımını alıntılayarak Fransızca tek bir cümle ile cevap verdi. Paylaşımında Türk bayrağı ve Atatürk filmi afişi önünde çekilmiş bir fotoğrafını kullanan Mumcu, "Je vous souhaite un très bon film!" ifadesini kullanarak "Size çok iyi bir film diliyorum!" mesajını iletti.

1-002.jpg

NE DEMİŞTİ?

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), dizinin yayınlanmaması için kampanya yürütmüş ve Disney'e karşı boykot çağrısı yapmıştı. Dizinin yayından kaldırılması üzerine ANCA, bir kutlama mesajı yayınlamıştı. Bu gelişmeler sonrasında Türkiye'den her kesimden tepkiler yükselmişti.

Ancak, film olarak vizyona giren proje dünya genelinde büyük beğeni topladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar