Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

25-01-24-01gun1-page-0001-001.jpg

TÜRKİYE’DE ORTALAMA KONUT FİYATI 3 MİLYON LİRAYI GEÇTİ

Türkiye genelinde konut fiyatları, vatandaşların alım gücündeki düşüşle birlikte yükselmeye devam ediyor. Endeks Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık 2023 konut satış verilerine göre, ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin 700 TL'ye yükseldi. Ayrıca metrekare satış fiyatı da 23 bin 790 TL olarak gerçekleşti. Endeks Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini değerlendirerek yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde konut fiyatlarının son bir yılda yüzde 84 değer kazandığını belirtti. Bu artışla birlikte Türkiye genelinde konut sahibi olmak isteyenler için ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin 700 TL olarak belirlendi.

Özellikle büyük şehirlerdeki konut fiyatlarındaki bu yükseliş dikkat çekerken, İstanbul'da ise konut fiyatlarının 4 milyon TL'yi aştığı görülüyor. Endeks Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 Aralık konut satış verilerine göre, İstanbul'da ortalama konut metrekare satış fiyatı 36 bin 262 TL olarak gerçekleşti. Başkent Ankara'da ise konut fiyatları son bir yılda yüzde 102 artarak ortalama konut fiyatını 2 milyon 570 bin 100 TL'ye yükseltti. İzmir'de ise konut fiyatları yüzde 78'lik artışla 3 milyon 754 bin 875 TL'ye çıktı.

Aralık ayında en çok konut satışı gerçekleşen şehir İstanbul olurken, Türkiye genelinde ise konut satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 33'lük bir azalış yaşandı. Endeks Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış verilerine göre, Türkiye genelinde yapılan bir konut yatırımının ortalama dönüş süresi yaklaşık 15 yıl olarak belirlendi.

Ayrıca Endeksa'nın Aralık 2023'te en çok konut satılan 30 kenti değerlendirdiği çalışmasına göre, Türkiye'nin en çok değer kazanan ilk üç kenti Hatay, Elâzığ ve Ordu oldu. Hatay'da konut fiyatları yüzde 124 artarken, Elâzığ'da bu artış yüzde 107, Ordu'da ise yüzde 106 olarak gerçekleşti. Bu verilere göre, Türkiye genelinde konut piyasasında değer artışları dikkat çekiyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar