Erkekler kadınlardan fazla yürüyor

Erkekler kadınlardan fazla yürüyor
2023’te yüzde 39,3’ü günde bir saatten fazla yürüyüş yapan Türk halkında bu oran 2024 yılında yüzde 32,9’a düştü.

Araştırma şirketi Areda Survey tarafından yapılan "Türk Halkının Yürüyüş Alışkanlıkları" başlıklı araştırmaya göre, 2023 yılında yüzde 39,3 olan günde bir saatten fazla yürüme oranı, 2024 yılında yüzde 32,9'a düştü. Bu sonuçlar, teknolojik gelişmelerin ve dijitalleşmenin etkisiyle bireylerin daha az hareketli bir yaşam tarzına yöneldiğini gösteriyor.

İstanbul merkezli gerçekleştirilen araştırma, Türkiye genelinde 2 bin 24 katılımcıyla yapıldı. Sonuçlara göre, katılımcıların yüzde 32,9'u günde bir saatten fazla yürüdüğünü belirtirken, yüzde 26,6'sı yarım saatten fazla, yüzde 14,3'ü yarım saatten az, yüzde 26,3'ü ise gün içinde pek yürüyüş yapmadığını ifade etti.

Cinsiyet bazında incelendiğinde, erkeklerin yüzde 42,7'si günde bir saatten fazla yürüdüğünü belirtirken, kadınların oranı yüzde 23,2 oldu. Yarım saatten fazla yürüyüş yapan erkeklerin oranı yüzde 19,7 iken, kadınların bu oranı yüzde 33,3 olarak kaydedildi.

Yaş gruplarına göre incelendiğinde ise 18-34 yaş aralığındaki katılımcıların yüzde 18,3'ü gün içinde pek yürüyüş yapmadığını ifade ederken, 55 yaş ve üzerindeki katılımcıların yüzde 32,2'si gün içinde pek yürüyüş yapmadığını belirtti.

Bu sonuçlar, teknolojik ilerlemenin ve dijitalleşmenin bireylerin fiziksel aktivite düzeylerini olumsuz etkilediğine işaret ederken, obezite ile mücadele konusunda toplumsal bilincin artırılması ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının teşvik edilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar