Ereğli'de kayıp gemi batığına ulaşıldı! Mürettebatın son mesajı yürek dağladı

Ereğli'de kayıp gemi batığına ulaşıldı! Mürettebatın son mesajı yürek dağladı
Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıdığı bilinen ve battığı öğrenilen Kafkametler isimli geminin batığına ulaşıldı. Geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine gönderdiği mesajlar da ortaya çıktı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşanan olayda limanın dışında fırtınaya yakalanan ve irtibat kesilen Kafkametler isimli kuru yük gemisini ve 11 personeli için arama çalışmaları yapılmıştı. 3 gündür süren çalışmalar netice verdi.

Hava şartlarının düzelmesi sonrası ilk kez kayıp gemi sahil güvenliğe ait bot ve dalgıçlar tarafından arandı. Aramaların sonunda kayıp geminin batığına ulaşıldı.

Ulaşılan gemi batığının iki parça halinde olduğu ifade edildi. Her dakika ailelerin umutları azalırken, kayıp kişilerin yakınları arama çalışmalarını takip etmeyi sürdürüyor.

HAKKINIZI HELAL EDİN MESAJI YOLLADI

Gemide telsizci olarak görev yapan ve kayıp olan mürettebattan Mustafa Nacar'ın son mesajı ise yürek dağladı. Nacar'ın kardeşi ağabeyinin en son babasına ''Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz'' yazılı mesaj gönderdiğini söyledi.

Mesajın sonrasında defalarca kez telefonla aradıklarını söyleyen Ahmet Nacar, ''Ağabeyim Mustafa sabah saat 10:09 sıralarında, babam Mehmet Nacar'ın telefonuna, 'Hakkınızı helal edin. Gemi karaya oturdu. Batıyoruz' yazılı mesaj atmış. Ondan sonra iletişimimiz koptu.

Defalarca kez telefonla aradık ama ulaşamadık. Şu an elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Hiç bir haber yok, bilgi yok'' dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar